Ο Χατζηιωάννου στριμώχνει ακόμη περισσότερο την easyJet

Άλλα δύο μεγαλοστελέχη της αεροπορικής εταιρίας το έβαλαν στα πόδια μετά την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή

Μετά την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή της αεροπορικής εταιρίας easyJet Αντριου Φίντλεϊ ακόμη δύο στελέχη, ο αναπληρωτής πρόεδρος Τσαρλς Γκουρέσα και ο διευθυντής Αντι Μάρτιν, παραιτήθηκαν χθες.

Το γεγονός αποδεικνύει ότι οι αποκαλύψεις που έκανε πριν από λίγες ημέρες ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της easyJet Στ. Χατζηιωάννου αρχίζουν να ξεδιπλώνουν το κουβάρι της ύποπτης και κυρίως ζημιογόνας δράσης υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας. «Βρίσκω την παρούσα κατάσταση περίεργη. Δύο ακόμη αχρείοι το βάζουν στα πόδια, μετά την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τo ίδιο διοικητικό συμβούλιο που πριν από 10 μέρες έλεγε στους επενδυτές ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγές στο καθεστώς διοίκησης. Όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου, ενώ αναρωτήθηκε εάν τα δύο στελέχη φεύγουν από την easyJet «επειδή είχαν κάνει συμφωνίες με τον ύποπτο δικηγόρο των Panama Papers Μαρκ Μπόναντ ή εάν κουράστηκαν να προσφέρουν κάλυψη στους αχρείους που είχαν κάνει συμφωνίες».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Χατζηιωάννου έχει καταγγείλει στελέχη της εταιρίας ότι προχώρησαν στη σύναψη συμβολαίου με τον γαλλογερμανικό αεροναυπηγικό κολοσσό Airbus για προμήθεια επιπλέον 107 αεροσκαφών μέσα από υπόγειες μεθοδεύσεις. Η συμφωνία αυτή, σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και η easyJet εξαιτίας των μέτρων για τον Covid-19, μπορεί να την οδηγήσει σε πτώχευση ως το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηιωάννου είχε αποκαλύψει ότι ο παραιτηθείς οικονομικός διευθυντής Αντριου Φίντλεϊ ήταν μεταξύ των στελεχών που πέταξαν με ιδιωτικό jet για να συναντήσουν τον γνωστό από τα Panama Papers δικηγόρο Μαρκ Μπόναντ στη Λουκέρνη στις 16 Νοεμβρίου 2016, με έξοδα της Airbus. Παρών στο δείπνο ήταν και ο ελληνικής καταγωγής Κίμων Σωτηρόπουλος, στέλεχος της Airbus.

Ο κ. Χατζηιωάννου έχει προσφέρει από τις 12 Μαΐου αμοιβή ύψους 5.000.000 λιρών (γύρω στα 5.700.000 ευρώ) σε όποιον πληροφοριοδότη παρέχει στοιχεία για την υπόθεση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα