Ο στόλος στο Αιγαίο, ο Κυριάκος στην Αντίπαρο

Η ανέμελη εξόρμηση στο νησί (παρέα με τον Τομ Χανκς) και η συνέχεια χθες βράδυ στην Επίδαυρο

Σε πλήρη αποτρεπτική διάταξη παραμένει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, καθώς η Άγκυρα συνεχίζει ένα περίεργο παιχνίδι νεύρων, με επίκεντρο το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» και δεδομένου ότι η ισχύς της τουρκικής NAVTEX στην περιοχή του Καστελόριζου λήγει την επόμενη Κυριακή 2 Αυγούστου.

Αντιστοίχως, σε αυξημένα επίπεδα επιφυλακής εξακολουθούν να βρίσκονται η Αεροπορία και οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τη φαινομενική αποκλιμάκωση που παρατηρήθηκε από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε και από πηγές του Μαξίμου προκειμένου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να δικαιολογηθεί η ανέμελη εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία 24ωρα, ο οποίος με πλήρη θερινή… εξάρτυση βρέθηκε με τη σύζυγό του στην Αντίπαρο.

Εκεί, σε μια ιδιωτική τελετή (!) ανεξήγητης χαλαρότητας φωτογραφήθηκε με τον κορυφαίο ηθοποιό του Χόλιγουντ Τομ Χανκς και την Ελληνίδα σύζυγό του, στους οποίους, τιμής ένεκεν, έδωσε ελληνικά διαβατήρια. Εντούτοις, η κρίση δεν έχει απομακρυνθεί, καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει τελικά αν μέχρι την επόμενη Κυριακή το «Oruc Reis» θα αποπλεύσει από την Αττάλεια για να αρχίσει σεισμικές έρευνες. Όλα αυτά την ώρα που πληθαίνουν ανησυχητικά οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική προεδρία εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες να οδηγήσει την Ελλάδα και την Τουρκία σε έναν εφ’ όλης της ύλης πολιτικό διάλογο άνευ όρων, που αποτελεί πάγιο στρατηγικό στόχο της Άγκυρας.

Πάντως, οι χαλαρές και ευχάριστες στιγμές για το πρωθυπουργικό ζεύγος συνεχίστηκαν και χθες. Κυριάκος και Μαρέβα πήγαν στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσουν τους «Πέρσες». Ίσως έψαχναν αφορμή για διδάγματα της… Ιστορίας στην αντιμετώπιση του Ερντογάν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα