Η Δικαιοσύνη άρχισε έρευνα για τις… τζάμπα μαγκιές των αριστερών στο Πολυτεχνείο

Εισαγγελέας κατά Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη

Η παρουσία τριών πολιτικών αρχηγών, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, σε διαφορετικές εκδηλώσεις κατά τον εορτασμό της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου μπήκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί τέλεσαν αξιόποινες πράξεις με την ενέργειά τους να παραβρεθούν ή να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και πορείες τη 17η Νοέμβρη. Η έρευνα δεν διατάχθηκε αυτεπαγγέλτως, αλλά προηγήθηκε καταγγελία του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε επικρίνει την κυβέρνηση ότι έδειχνε ανοχή απέναντι κυρίως στο ΚΚΕ και στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μάλιστα, είχε αφήσει αιχμές και για την Εισαγγελία, ότι παρακολουθούσε τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει. Είχε γράψει χαρακτηριστικά εναντίον της κυβέρνησης «κάκιστο παράδειγμα ηγεσίας η ανοχή στα καραγκιοζιλίκια του ΚΚΕ» και «υπάρχουν δύο έννομες τάξεις: για την Αριστερά και για τους άλλους». Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη, έγραψε: «Εκεί, στην Εισαγγελία, συγγνώμη για την ενόχληση, όλα καλά, πώς πάει;»

Μετά την υποβολή αναφοράς, η Εισαγγελία ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει στη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταγγελλόμενοι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Κουτσούμπας και Γιάνης Βαρουφάκης παραβίασαν τα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορονοϊού ή αν διέπραξαν το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Την έρευνα αναλαμβάνει να διενεργήσει, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η κρατική ασφάλεια. Θεωρείται ωστόσο δεδομένο ότι, αφού βρέθηκαν στο επίκεντρο της προκαταρκτικής εξέτασης τρεις πολιτικοί αρχηγοί, η δικογραφία που θα σχηματιστεί θα διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή, καθώς ο εισαγγελέας δεν έχει το δικαίωμα να προχωρήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης χωρίς την άδεια του Κοινοβουλίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα