Ορεστιάδα: Οργή κατά Μηταράκη για δημιουργία δομής λαθρομεταναστών

Νερά και καφέδες πέταξαν στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη οι κάτοικοι της Ορεστιάδας, που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έντονα στη σκέψη της κυβέρνησης να δημιουργήσει δομή λαθρομεταναστών στην περιοχή τους, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Οι αγρότες, μάλιστα, προσπάθησαν να μπλοκάρουν την αυτοκινητοπομπή του Μηταράκη στην Εγνατία, συνθέτοντας το παζλ του γενικού ξεσηκωμού που παρατηρείται στον Εβρο, οι κάτοικοι του οποίου σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούν την απόφαση της κυβέρνησης και ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός έφτασε στην Ορεστιάδα για τη συνάντηση στο δημαρχείο με την Επιτροπή Αγώνα και τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, με εκατοντάδες αστυνομικούς παρατεταγμένους γύρω από το δημαρχείο, προκειμένου να μην μπορέσει ο κόσμος να πλησιάσει, αλλά μόνο να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του.

Και η οργή έγινε αντιληπτή, αφού μόλις πετάχτηκαν τα νερά και οι καφέδες προς τον υπουργό και την κουστωδία του, κατάλαβαν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρωινό, αφού νωρίτερα, στον κόμβο Αρδανίου, στις Φέρες, οι αγρότες που δήλωσαν ότι προέρχονται από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης προσπάθησαν να στείλουν το πρώτο «μήνυμα» σε όλους, επιχειρώντας μπλοκάρισμα της αυτοκινητοπομπής.

Μαζί τους ήταν και μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», αλλά η Τροχαία τα απομάκρυνε. Δεν το έβαλαν κάτω, ωστόσο, και ακολούθησαν από πίσω την πορεία του αυτοκινήτου του υπουργού έως την Ορεστιάδα, όπου ενώθηκαν με τους υπόλοιπους διαμαρτυρόμενους, φωνάζοντας προς τον Μηταράκη «Είστε εθνικοί προδότες», αλλά και «Κάνετε έγκλημα κατά της πατρίδας», ενώ ακούγονταν και συνθήματα, όπως «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ’ τον Πέτσα σου και μπρος».

Μετά την αποχώρηση από το δημαρχείο και στον δρόμο προς το ΚΥΤ Φυλακίου ακούστηκαν επίσης συνθήματα, όπως «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», και τότε πετάχτηκαν κι άλλα νερά, καφέδες και διάφορα αντικείμενα. Ύστερα από όσα συνέβησαν θα είναι εθνικό έγκλημα αν προχωρήσουν σε δημιουργία δομής στον Έβρο και φυσικά θα αποτελέσει πρόκληση για τους κατοίκους της περιοχής, που αναμένεται να αντιδράσουν με πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα