Καλόγερος στη Σερβία ο Παππάς της Χρυσής Αυγής!

Ο καταζητούμενος υπαρχηγός φέρεται ότι βρήκε καταφύγιο σε σερβικό μοναστήρι, όπου έφτασε ντυμένος καλόγερος

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον καταζητούμενο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, καθώς φαίνεται ότι οι Αρχές έχουν διαπιστώσει ότι βρήκε καταφύγιο σε ένα μοναστήρι στη Σερβία, στο οποίο έφτασε ντυμένος μοναχός. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε από την Ιντερπόλ ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, καθώς τα στοιχεία οδηγούσαν σε χώρα των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο καταζητούμενος Χρήστος Παππάς κατάφερε να βρει διαύλους επικοινωνίας μέσω μοναχών του παλαιού ημερολογίου που έχουν στενές σχέσεις με μονές στη Σερβία.

Όταν βρέθηκε το μοναστήρι, ο θεωρητικός της Χρυσής Αυγής μεταμφιέστηκε σε μοναχό, πέρασε στα Σκόπια -προφανώς με ψεύτικα στοιχεία- και από εκεί έφτασε στη Σερβία. Αυτή η εξέλιξη δείχνει σήμερα ότι δεν ήταν συμπτωματική η αλλαγή της εμφάνισής του κατά τη διάρκεια της δίκης. Ενώ είχε πάντοτε μουστάκι, ο Παππάς εμφανίστηκε στο δικαστήριο έχοντας αφήσει μούσι σαν να είχε προετοιμάσει το έδαφος σε περίπτωση καταδίκης του.

Άλλωστε, τον Οκτώβριο που άρχισαν οι εκτελέσεις των ποινών, ο Χρήστος Παππάς ήταν ήδη άφαντος και δεν περίμενε καν την ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον έκριναν ένοχο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι, όταν τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής οδηγούνταν στη φυλακή για να εκτίσουν τις ποινές τους, ο υπαρχηγός από Παππάς έγινε… καλόγερος και ταξίδευε κάτω από τη μύτη των αστυνομικών που είχαν εκπονήσει σχέδιο για τη σύλληψη των καταδικασμένων!

Ωστόσο, το μοναστήρι εντοπίστηκε -άγνωστο πώς- και δυνάμει του εντάλματος της Ιντερπόλ κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη σύλληψή του και την έκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές και να εκτίσει την ποινή των 13 ετών και τριών μηνών κάθειρξης.

Στο μεταξύ, ο άλλοτε Νο 2 της Χρυσής Αυγής ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος και με μεγαλύτερη ποινή, καθώς εναντίον αυτής που του επιβλήθηκε ασκήθηκε εισαγγελική έφεση. Αυτό σημαίνει ότι στην κατ’ έφεση δίκη αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερης ποινής κάθειρξης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα