Γκάφα Τζανακόπουλου εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η απειλή «εκκαθαρίσεων» στο Δημόσιο, αν το κόμμα του ξανάρθει στην εξουσία, άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τοποθετήσει τον Δ. Τζανακόπουλο στη θέση του γραμματέα του κόμματος προκάλεσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήθελε να λύσει. Με μία μεγαλειώδη γκάφα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει και ηγετικές βλέψεις, τα έκανε μαντάρα φέροντας την Κουμουνδούρου σε δεινή απολογητική θέση, σε μια εποχή που επιζητούσε εσωκομματική νηνεμία!

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε απεχθή αισθήματα όταν πριν από λίγες ώρες αποκάλυψε ότι στόχος του κόμματος, όταν παρ’ ελπίδα ξαναέρθει στην εξουσία, είναι οι «σταλινικού τύπου» εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο και ο ρεβανσισμός!

Απευθυνόμενος σε κομματικά στελέχη, δήλωσε απερίφραστα ότι «οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν». Θύμισε έτσι τον αμετανόητο αρχηγό του, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε., προκαλώντας ενθουσιασμό στον Πολάκη, είχε απειλήσει ότι την επόμενη φορά θα ελέγξει «τους αρμούς εξουσίας στο κράτος»!

Με το περιβάλλον Τσίπρα να παρακολουθεί με εκνευρισμό το σόου Τζανακόπουλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άδραξε την ευκαιρία για να καταγγείλει: «Δείχνουν ότι το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και αυτή η καθεστωτική αντίληψη περί αρμών της εξουσίας είναι κεντρική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ». Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ τα απέδωσε όλα σε «φθηνό αντιπερισπασμό, σε συνεργασία με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα “δημοσιογράφους”». Όμως η ζημιά είχε γίνει…

«Η αναφορά σε “εκκαθαρίσεις” και η έννοιά τους προκαλούν ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη» σχολίασε το ΚΙΝ.ΑΛ., προσθέτοντας: «Αναφορές σε κομματικές εκκαθαρίσεις δεν γίνονται ανεκτές σε ένα κράτος δικαίου».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ήθελε ούτε θέλει να συγκρουστεί με τα πραγματικά κέντρα και τους μηχανισμούς της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Αυτά τα κέντρα -εγχώρια και διεθνή- υπηρέτησε ως κυβέρνηση με την πολιτική του, όπως ακριβώς και η Ν.Δ».

Εξίσου αποδοκιμαστικά, η Ελληνική Λύση παρατήρησε: «Για άλλη μια φορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας, ανακαλύπτοντας αρμούς εξουσίας στο Δημόσιο, που όμως οι ίδιοι δημιούργησαν!»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα