Νέο φιάσκο της επιτροπής ανταγωνισμού!

Στους γύρω δρόμους άφησε ο Λιανός όσους ήθελαν να παρέμβουν για το πρακτορείο Άργος

Της Μαρίας Παναγιώτου

Η διεξαγωγή κλαδικών ερευνών, για τις οποίες δαπανώνται τεράστια ποσά, η διοργάνωση τηλε-σεμιναρίων, οι παρουσιάσεις ηλεκτρονικών πλατφορμών με επωδό τον εκσυχρονισμό και οι ανακοινώσεις για συνεργασίες με τον ΟΟΣΑ, ώστε να σχεδιαστούν Κεντρικοί Δείκτες Αποδοτικότητας (ΚΔΑ), αποτελούν εξαιρετικό έργο για ακαδημαϊκό ίδρυμα, αλλά όχι για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ή τουλάχιστον όχι, εάν αυτό είναι το μόνο έργο της.

Οι παρεμβάσεις σε κλάδους της αγοράς και οι εκδικάσεις υποθέσεων στην Ολομέλεια είναι η βασική δουλειά μιας Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία επιχειρήσεων. Σε αυτό τον τομέα ο κ. Λιανός, παρά το γεγονός πως κοντεύει δύο χρόνια στο τιμόνι της ανεξάρτητης Αρχής, δεν έχει ακόμη καμία εμπειρία.

Και η παντελής άγνοιά του, σε ό,τι αφορά τη σχετική διαδικασία, αποκαλύφθηκε ολοκληρωτικά χθες, ημέρα κατά την οποία θεωρητικά θα εξεταζόταν η κύρια υπόθεση του πρακτορείου διανομής Τύπου Άργος (ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη), η οποία κατέληξε, κυριολεκτικά, σε οργανωτικό φιάσκο.

Η κλήση των ενδιαφερόμενων μερών, για να κάνουν παρέμβαση στην υπόθεση, ήταν αρχικώς για τις 10 το πρωί. Εν συνεχεία μετατοπίστηκε για τις 11 το πρωί και τελικά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη περίμεναν μέχρι αργά το απόγευμα στους πέριξ δρόμους του κτιρίου της Επιτροπής, χωρίς να καλούνται, καθώς, όπως φαίνεται, ο πρόεδρος δεν είχε καμία γνώση του πώς έπρεπε να έχει οργανωθεί η διαδικασία.

Η Ολομέλεια εξέτασε στις ώρες που μεσολάβησαν τις δεσμεύσεις που είχε από το πρακτορείο Άργος, διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και δεν αφήνει περιθώρια για να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Συμμετέχοντες στη διαδικασία, όπως δικηγόροι, εργαζόμενοι στις εκδοτικές επιχειρήσεις Τύπου, αλλά και οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων έμειναν «αδειασμένοι» από τον κ. Λιανό σε καφέ και πεζοδρόμια γύρω από το κτίριο της επιτροπής, για να λάβουν τελικά την απάντηση πως η διαδικασία θα συνεχιστεί την Πέμπτη στις 20 Μαΐου.

Ο κ. Λιανός, μάλλον, μπέρδεψε τους συμμετέχοντες με τους φοιτητές που είχε την εποχή της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας, που περίμεναν υπομονετικά να τους φωνάξει για εξέταση. Η άγνοιά του, όμως, σήμερα ταλαιπωρεί εργαζομένους και ολόκληρους κλάδους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα