Συγκίνηση για τη σημαία της Κρήτης

Με ενθουσιώδη μηνύματα υποδέχθηκε το πανελλήνιο και ειδικά οι Κρητικοί το χθεσινό φύλλο της δημοκρατίας

Με ενθουσιώδη μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καταιγισμό τηλεφωνημάτων υποδέχθηκε το πανελλήνιο και ιδιαίτερα οι Κρητικοί το χθεσινό φύλλο της «δημοκρατίας», που αποκάλυψε την άγνωστη σημαία της Κρήτης κατά την Επανάσταση του 1821. Το ιερό κειμήλιο του έθνους, που δεν είχε αποτυπωθεί ή φωτογραφηθεί ποτέ, παρέμενε στο σκοτάδι από τότε που απομακρύνθηκε από τη Μεγαλόνησο, πριν από 191 χρόνια!

Το ηρωικό λάβαρο έχει διαστάσεις 1 μ. x 1 μ., είναι κατασκευασμένο από λευκό βαμβακερό πανί και έχει κεντημένους γαλάζιους σταυρούς και στις δύο πλευρές. Διατηρείται σε πολύ κακή κατάσταση και χρίζει άμεσης συντήρησης.

Την πολεμική σημαία της Κρήτης διέσωσε ένας από τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης, ο Σφακιανός Χατζή Ανδρέας Κριαράς, παίρνοντάς τη μαζί του στη Σύρο, όπου μετανάστευσε το 1830, μετά το άδοξο τέλος της δεκαετούς επανάστασης στο νησί. Ο Κριαράς ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας, πρόεδρος της Καγκελαρίας των Σφακίων, ενώ είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης επί Αφεντούλιεφ και Τομπάζη.

Το ιερό κειμήλιο διατηρήθηκε ευλαβικά και περνώντας από γενιά σε γενιά κατέληξε στα χέρια του Γιώργου Κριάρα. Εκείνος έλαβε την απόφαση να την επιστρέψει στην κοιτίδα της, δωρίζοντάς τη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης. Παράλληλα, επέλεξε την εφημερίδα μας για να την παρουσιάσει στο πανελλήνιο.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε, πάντως, η παγερή αδιαφορία που επέδειξαν τα ειδησεογραφικά σάιτ της Κρήτης απέναντι στη συγκλονιστική αποκάλυψη της «δημοκρατίας». Μόνο το σάιτ ekriti.gr έκρινε σπουδαία είδηση την άγνωστη σημαία της Κρήτης. Ολα τα άλλα το θεώρησαν ασήμαντο γεγονός! Εκριναν, φαίνεται, ότι όλα τα υπόλοιπα θέματά τους ήταν μεγαλύτερης αξίας. Η παρακμή σε όλο της το μεγαλείο!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα