Σύμβουλος του Κικίλια η κόρη της Μπαλατσινού;

Καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά κατάρρευσης, ο καθένας στο εσωτερικό της φαίνεται ότι -όπως συμβαίνει ιστορικά στις ανάλογες περιπτώσεις- έχει τις δικές του προτεραιότητες και φροντίζει πρώτα απ’ όλα για τα του «οίκου» του. Ορισμένοι μάλιστα κυριολεκτικά για τα του οίκου τους…

Παράδειγμα; Αυτό που «κοριός» της στήλης -καθότι το σπορ έχει γίνει της μόδας και όλα είναι υπό… παρακολούθηση- διαπίστωσε ότι έχει διαδραματιστεί στην «επικράτεια» του υπουργείου Τουρισμού και αφορά τον φίλτατο Βασίλη Κικίλια.

Αρχικώς, λοιπόν, εντόπισε μια ανάρτηση με ενδιαφέρον. Τι έγραφε; «Μου είπαν ότι ο Κικίλιας διόρισε την κόρη της Τζένης ως ειδική σύμβολο στο υπουργείο Τουρισμού και δεν το πίστεψα. Έως ότου μπήκα στο LinkedIn της και το επιβεβαίωσα».

Η έρευνα είχε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια. Οντως, ψάχνοντας κανείς βρίσκει να υπάρχει αποθηκευμένο στον (μαγικό) κόσμο του διαδικτύου λογαριασμός της Αμαλίας Κωστοπούλου στο LinkedIn με την ακόλουθη ιδιότητα: «Ειδική σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού». Για την ακρίβεια, αυτό που βγαίνει (στα αγγλικά) είναι το εξής: «Amalia Kostopoulou – Government of the Hellenic Republic. Los Angeles, California, United States • Special Advisor • Government of the Hellenic Republic. Serving as Special Advisor under the Minister of Tourism. Building sustainable tourism patterns by turning the Greek Islands into self-sustainable smart cities».

Και η ακριβής μετάφραση: «Λος Αντζελες, Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες – Ειδική σύμβουλος – Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ειδική σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού. Οικοδόμηση βιώσιμων προτύπων τουρισμού με τη μετατροπή των ελληνικών νησιών σε αυτοσυντηρούμενα έξυπνες πόλεις».

Για τους «άπιστους Θωμάδες» πάντως -κι επειδή το διαδίκτυο είναι μεγάλος… καταδότης- υπάρχουν και τα ίχνη. Τα λεγόμενα «screenshots», από τα οποία επιβεβαιώνεται η χρήση αυτής της ιδιότητας από την κόρη της (συζύγου του υπουργού Τουρισμού) Τζένης Μπαλατσινού.

Κι αυτό έχει τη σημασία του διότι, αν ανατρέξει κανείς τώρα στον ίδιο λογαριασμό της Αμαλίας Κωστοπούλου, θα βρει σχετικώς τροποποιημένη την «ταυτότητά» της.

«Successfully worked with a multitude of diverse stakeholders from government officers, VCs, SAS companies, and media conglomerates» αναφέρει. Σε μετάφραση δηλαδή «συνεργάστηκε επιτυχώς με πλήθος διαφορετικών ενδιαφερομένων μερών, από κυβερνητικούς αξιωματούχους, εταιρίες VC, εταιρίες SAS και ομίλους μέσων ενημέρωσης».

Παραμένει όπως βλέπουμε η (αόριστη) αναφορά σε «κυβερνητικούς αξιωματούχους».
Από τα «ίχνη» φαίνεται πάντως ότι με αυτή την ιδιότητα εμφανιζόταν τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούλιο. Κάτι μεσολάβησε και «αφαιρέθηκε» η αναφορά στον υπουργό Τουρισμού, χωρίς μάλιστα να είναι ευκρινές πότε ακριβώς έγινε αυτό. Κάποιοι υποστηρίζουν δε ότι είχε τον ρόλο του συμβούλου αμισθί. Εστω κι έτσι, κάποιες διευκρινίσεις δεν χρειάζονται;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα