Μαζικές κινητοποιήσεις των γιατρών στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις

Για τον Θάνο Πλεύρη οι γιατροί που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας συνιστούν μια «οικτρή μειοψηφία». Όσοι όμως πέρασαν χθες έξω από το Σύνταγμα διαπίστωσαν πως η χθεσινή ήταν μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις γιατρών που έγιναν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά και της ΑΔΕΔΥ, δίπλα στους γιατρούς στέκονταν φορείς, ενώσεις, φοιτητές και απλοί άνθρωποι, άσχετοι με το ιατρικό επάγγελμα, οι οποίοι διαδήλωναν κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που θεωρείται δικαίως «ταφόπλακα» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ», «Όχι στα νοσοκομεία-επιχειρήσεις», «Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό των εργαζομένων, που απαίτησαν επίσης μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις μισθών και χρηματοδότηση για το υποβαθμισμένο σύστημα Υγείας.

Συγκεντρώσεις όμως πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με τους γιατρούς να δίνουν δυναμικό «παρών» στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην Πάτρα, στη Λάρισα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Το στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως στις κινητοποιήσεις αυτές δεν συμμετείχαν μονάχα άνθρωποι που πρόσκεινται στον χώρο της Αριστεράς, αλλά γιατροί και υγειονομικοί ανεξαρτήτως «χρώματος» και πολιτικής τοποθέτησης. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο ήταν τόσο μαζικές.

Η απάντηση ήρθε από τη Μίνα Γκάγκα, η οποία από το βήμα της Βουλής προσπάθησε ακόμα μια φορά να λοιδορήσει όσους διαφωνούν, υποστηρίζοντας: «Δεν είστε προοδευτικοί. Είστε οπισθοδρομικοί. Θέλετε να πάτε σε ένα σύστημα υγείας που οργανώθηκε 40 χρόνια πριν. Σε ένα σύστημα υγείας που ήταν σε έναν άλλον κόσμο, με ασθενείς που είχαν άλλες ανάγκες, άλλη τεχνολογία και άλλες δυνατότητες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα