Μουζάλας: Το Τείχος του Βερολίνου στον Εβρο

Τη λεοντή τού -δήθεν- ανθρωπισμού ενδύθηκε ο Γιάννης Μουζάλας, τασσόμενος υπέρ της απομάκρυνσης του φράχτη του Εβρου, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τον παρομοιάσει με το… Τείχος του Βερολίνου.

Είναι καταφανές πλέον πως εκεί στην Κουμουνδούρου παραμένουν αδιόρθωτοι και πως ούτε η συντριπτική ήττα της κάλπης της απλής αναλογικής μπορεί να τους συνεφέρει. Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως «ο φράκτης είναι εργαλείο, σημασία έχει πώς τον χρησιμοποιείς. Εγώ δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράκτες.

Οταν πέσει, θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το Τείχος του Βερολίνου», δείχνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το Μεταναστευτικό. Η παραπάνω δήλωση του Γιάννη Μουζάλα κατέδειξε με ενάργεια και τη διπλή γλώσσα της Κουμουνδούρου. Πριν από την κάλπη της 21ης Μαΐου ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ρητώς στο ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών πως τάσσεται υπέρ του φράχτη στον Εβρο.

Ωστόσο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, παρόλο που η άμμος στην κλεψύδρα για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ολοένα και αδειάζει, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται σε μια εντελώς διαφορετική γραμμή. Είναι χαρακτηριστικές οι αναφορές του Γιάννη Μουζάλα στην ίδια συνέντευξη, στην οποία ισχυρίστηκε πως «αν δεν υπάρχουν νόμιμες οδοί, τότε οι φράκτες θα καθυστερούν λίγο τις μεταναστευτικές ροές και θα λειτουργούν όπως τα μπλοκαρισμένα ρέματα και τα ποτάμια στις πόλεις που, όταν μπλοκάρουν, υπερχειλίζουν και φωνάζουμε», υποστηρίζοντας ταυτοχρόνως πως το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου είναι πολιτικό έγκλημα της Ευρώπης «με συναυτουργό τη Ν.Δ.».

Αυτό που υποστήριξε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η πολιτική της αποτροπής που ακολουθεί η «γαλάζια» παράταξη, δηλαδή να μην έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα, όπως είπε, τους οδηγεί στο να αναζητούν μη νόμιμες διόδους. Σημειωτέον πως σε αντίστοιχες δηλώσεις προχώρησαν προσφάτως και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά τη Νέα Δημοκρατία ότι «στέλνει ανθρώπους στον πάτο της θάλασσας» μέσω των pushbacks.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα