Οικογενειακώς οι υπουργοί για ορκωμοσία στο Προεδρικό

Μια ωραία ατμόσφαιρα χθες, με χαμόγελα και αναμνηστικές φωτογραφίες για τα μέλη της νέας πολυπληθούς κυβέρνησης

«Ήταν όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα…» που θα ‘λεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε η ορκωμοσία των 63 μελών της κυβέρνησης Μητσοτάκης, της πολυπληθέστερης κυβέρνησης της χώρας από το 1974. Ολοι και όλες με πλατιά χαμόγελα, συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους και άλλα συγγενικά τους πρόσωπα, κατέφθαναν ο ένας μετά τον άλλον στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ορκιστούν και να αναλάβουν καθήκοντα.

Ο Π. Τσακλόγλου ορκίζεται με πολιτικό όρκο

Εντός της αίθουσας ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τους υπουργούς όρκισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σήμερα συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου το υπουργικό συμβούλιο της νέας τετραετίας, ενώ το απόγευμα στις 5 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κίνηση που σηματοδοτεί την προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη στην οικονομική πολιτική.

Π. Μαρινάκης, Ν. Δένδιας και Δ. Καιρίδης σε πηγαδάκι στον καναπέ του Προεδρικού

Ολοι έδωσαν θρησκευτικό όρκο, εκτός του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου, που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο, όπως είχε κάνει και το 2020. Στη μια μεριά της αίθουσας ήταν οι υπουργοί και στην άλλη τα συγγενικά τους πρόσωπα, που παρακολουθούσαν συγκινημένα και χαρούμενα.

Αβροφροσύνες μεταξύ Χρ. Σταϊκούρα και Σοφίας Ζαχαράκη

Μπροστά στάθηκαν οι υπουργοί και πίσω οι υφυπουργοί. Μετά την ορκωμοσία δεν έφυγαν αμέσως. Έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τις οικογένειές τους, ενώ πολλές ήταν και οι «σέλφι», με αρκετούς και αρκετές να φωτογραφίζονται με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πολλά και τα μεταξύ τους πηγαδάκια. Ένα από αυτά, από το οποίο πέρασαν και πολλοί υπουργοί, ήταν εκείνο των Μάκη Βορίδη και Γιάννη Μπρατάκου, στο οποίο προστέθηκαν ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Νίκος Δένδιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Νότης Μηταράκης και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Σε ένα άλλο βρέθηκαν ο Κωστής Χατζηδάκης με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ολγα Κεφαλογιάννη και Ελενα Ράπτη

Ευχάριστο κλίμα

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε σε ευχάριστο κλίμα με πολλούς, ενώ αγκάλιασε και την ενός έτους κόρη του Κώστα Κυρανάκη, που την είχε φέρει μαζί του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης είχε εγκάρδιο εναγκαλισμό και ολιγόλεπτη συζήτηση με τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη, που μόλις τον είδε -καθότι νέος ο κ. Φλωρίδης στη «γαλάζια» παράταξη- τον χαιρέτησε λέγοντάς του «Επιτέλους!».

Συνομιλία Κ. Χατζηδάκη με Θ. Σκυλακάκη

Θερμής υποδοχής από τους πιο πολλούς έτυχε ο τέως πλέον δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, που έγινε υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πολλοί υπουργοί έφεραν και τα παιδιά τους για να τους δουν. Δίπλα στον πατέρα τους βρέθηκαν οι δύο κόρες του Νίκου Χαρδαλιά, αλλά και η σύζυγός του. Ο Βασίλης Κικιλιας συνοδευόταν από τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού, η Ολγα Κεφαλογιάννη από τον σύζυγό της Μίνω Μάτσα, ο Αδωνις Γεωργιάδης από τους δύο γιους και τη μητέρα τους Ευγενία Μανωλίδου, και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον γιο του. «Και στην έρημο Σαχάρα να ήμουν, θα ήξερα ότι αυτός είναι ο γιος του Χρυσοχοΐδη» ακούστηκε να του λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης, λόγω της ομοιότητάς τους.

Περίσσεψαν τα φωτογραφικά «κλικ» κατά τη χθεσινή ορκωμοσία των υπουργών

Πάντως, ο υπουργός Υγείας έφυγε αμέσως και βιαστικά για να παραλάβει το υπουργείο. Προφανώς για να δείξει ότι δεν κρατιέται να… σώσει τη δημόσια Υγεία…


Αγαπηδάκη: Δεν ορκίστηκε λόγω Covid

Η μόνη υπουργός που δεν παρέστη και δεν ορκίστηκε ήταν η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, οπότε έμεινε στο σπίτι της. Μάλιστα, η ίδια με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι δεν θα ορκιστεί. «Τρία χρόνια δεν κόλλησα Covid και τα κατάφερα τώρα. Μπράβο, Φαίδων!» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της στο facebook. Η κυρία Αγαπηδάκη, η οποία εξελέγη βουλευτής ως πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, θα ορκιστεί μετά την ανάρρωσή της και θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιό της.


Πρώτη διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου για το Μεταναστευτικό

Η πρώτη διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη μετά την ορκωμοσία έγινε χθες το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και είχε ως θέμα το Μεταναστευτικό.

Η σύσκεψη έγινε εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη, στην Ισπανία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης. Η αυριανή σύνοδος έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, καθώς γίνεται μόλις δύο εβδομάδες μετά το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες μετανάστες και το οποίο αναμένεται να συζητηθεί.

Θυμίζουμε ότι μετά το ναυάγιο η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και εν όψει της συνόδου, σε επιστολή της προς τους Ευρωπαίους ηγέτες είχε επισημάνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί «ευρωπαϊκή απάντηση σε μια κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση» στον τομέα της μετανάστευσης.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα