Ανάρμοστες συστάσεις από τον Τασούλα

Πλείστα όσα ερωτήματα εγείρονται από την… έκρηξη του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά των βουλευτών και συνολικώς των κομμάτων που φέρονται «ανάρμοστα».

Ο πρόεδρος του σώματος αίφνης, και δίχως να έχει προηγηθεί κάποια αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο που θα μπορούσε να σταθεί αφορμή, αποφάσισε να παρέμβει, απευθύνοντας συστάσεις στα κόμματα για τη συμπεριφορά τους, ζητώντας τους να είναι ευπρεπή και σοβαρά! Μάλιστα, όλα αυτά συνέβησαν κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας έπειτα από δέκα ολόκληρες ημέρες κατά τις οποίες η Βουλή υπολειτουργούσε, έπειτα από μια άτυπη συμφωνία των κομμάτων, λόγω της προσφυγής στην αυτοδιοικητική κάλπη.

«Δέχομαι τις τελευταίες ημέρες διάφορες επιστολές από κόμματα που μου επιδεικνύουν ανάρμοστες συμπεριφορές άλλων κομμάτων» είπε εισηγητικά ο Κώστας Τασούλας, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Επιτρέπονται οι αψιμαχίες, αλλά όχι η λεκτική και η ανάρμοστη συμπεριφορά».

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως οι συμπεριφορές αυτές κάνουν ζημιά στην εικόνα του σώματος. «Μην καταφεύγουμε σε τέτοιες εκφράσεις. Κάνουν ζημιά όλα αυτά, δεν ευνοούν κανέναν. Να διαφυλάξουμε το τρίπτυχο σοβαρότητα, ευπρέπεια και άνεση στη ροή των εργασιών της Βουλής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι συνέδεσε το ρεκόρ αποχής από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με τη «συμπεριφορά εδώ μέσα» των βουλευτών!

Η τοποθέτηση του Κώστα Τασούλα άφησε άφωνους τους 300, καθώς σχολιάστηκε από ουκ ολίγους βουλευτές στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Κανείς, μάλιστα, δεν μπορούσε να εντοπίσει την πηγή του ξεσπάσματός του, μια και ακόμη και στις αρχές του μήνα, πριν δηλαδή από την ανάπαυλα λόγω εκλογών, δεν είχε συμβεί κάποιο περιστατικό το οποίο να το δικαιολογεί, παρά οι γνωστές αντιπαραθέσεις και λεκτικές αψιμαχίες, οι οποίες, βεβαίως, είναι κοινοβουλευτική ρουτίνα εδώ και δεκαετίες. Αραγε, τι συνέβη και ο πρόεδρος αποφάσισε να αναλάβει ρόλο δασκάλου ή, όπως ακούστηκε και χθες στα πηγαδάκια, «παιδονόμου»;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα