Βαριά σύννεφα για τη Δόμνα

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο που να συμπυκνώνει την τεράστια αντίθεση μεταξύ του πραγματικού κόσμου και της άλλης διάστασης στην οποία έχουν μεγαλώσει και ζουν τα κυβερνητικά στελέχη, αυτό δεν είναι άλλο από τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρά το γεγονός ότι τα έκανε «μούσκεμα» στο προηγούμενο χαρτοφυλάκιό της, διαλύοντας μια σειρά από λειτουργίες, όπως τα vouchers στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, μετατέθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο εξίσου ευαίσθητο υπουργείο Παιδείας, σε θέση υφυπουργού, και απέδειξε γρήγορα κιόλας πόσο ακατάλληλη είναι.

Με περίσσιο θράσος, υποστήριξε από το βήμα της Βουλής λίγο πολύ πως «δεν τρέχει και τίποτα» εάν οι μαθητές (της Θεσσαλονίκης, εν προκειμένω) αναγκάζονται να περπατούν 1-2 χιλιόμετρα καθημερινά για να πάνε στο σχολείο και, μάλιστα, επικαλέστηκε μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που συστήνει στους πολίτες να περπατούν οχτώ χιλιόμετρα ημερησίως ώστε να είναι… fit. Οπως ήταν αναμενόμενο, η ανάλγητη υφυπουργός έγινε στόχος πυρών από σύσσωμη την αντιπολίτευση, τους πολίτες μέσω του διαδικτύου, ακόμη και φίλιων ΜΜΕ, γιατί καλό και το «γλείψιμο» στην κυβέρνηση, αλλά όλα έχουν ένα όριο, «δεν θα μας πάρουν και με τις πέτρες για μία κωλολίστα».

Και τι έκανε η υπουργός; Αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στον φιλόξενο Σκάι για να διορθώσει την εικόνα της (προφανώς, εξαναγκάστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου) και την επιδείνωσε! Τόνισε με στόμφο πως «συγχωνεύσεις σχολείων γίνονται και θα γίνονται για το καλό των παιδιών, για να έχουμε σχολεία με εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, ξένων γλωσσών». Σε απλά ελληνικά: «Εμείς, το κράτος, δεν έχουμε καμία διάθεση να επανδρώσουμε σωστά τα σχολεία, γι’ αυτό τα κλείνουμε».

Την ίδια στιγμή κι ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα από τα Χριστούγεννα, περίπου 600 μαθητές στον νομό Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να μη μεταφέρονται με τουριστικά λεωφορεία προς το σχολείο τους και κατά την επιστροφή στο σπίτι, ενώ τον ρόλο των οδηγών έχουν επωμιστεί αναγκαστικά γονείς, παππούδες, γιαγιάδες και λοιποί συγγενείς. Το κλίμα πάντως για την υπουργό παραμένει βαρύ και είναι πολύ πιθανή η απόλυσή της. Μαζεύτηκαν πολλά…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα