Ο Γεραπετρίτης «ξύπνησε» για τη ροζ σημαία στο προξενείο της Ν. Υόρκης

Επρεπε να γίνει η καταγγελία από το βήμα της Βουλής του προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιού για την επαίσχυντη ανάρτηση της παραποιημένης ελληνικής σημαίας με ροζ χρώμα στο προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, για να… ξυπνήσει το υπουργείο Εξωτερικών και με παρέμβαση του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη να υποχρεωθεί ο πρόξενός μας να την κατεβάσει.

Οι δικαιολογίες περί συμβολικού χαρακτήρα εικαστικής παρέμβασης στην ελληνική σημαία φαίνεται πως δεν κρίθηκαν επαρκείς, μετά τη γενική κατακραυγή. Φυσικά, πλέον γεννώνται πολλά ερωτήματα. Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, γιατί έδωσε ευθύς εξαρχής την άδειά του για να βαφτεί η γαλανόλευκη με ροζ χρώμα; Είχε ενημερώσει από πριν το υπουργείο Εξωτερικών για την πρόθεσή του να τοποθετήσει στην έκθεση του γενικού προξενείου ένα δημιούργημα που προσβάλλει τα ιερά και τα όσια; Κι αν δεν είχε ενημερώσει, τότε, μετά και την παρέμβαση Γεραπετρίτη, θα παραμείνει στη θέση του σαν να μη συνέβη τίποτα;

Η «δημοκρατία» ήταν η μόνη εφημερίδα που ανέδειξε το θέμα της ροζ σημαίας, που κατήγγειλε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ. «Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας» ανέφερε.

Είναι απορίας άξιο, επίσης, πώς ανακάλυψαν το θέμα διάφορα ΜΜΕ μετά την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη και όχι όταν έγινε η καταγγελία, την οποία προσπέρασαν με χαρακτηριστική άνεση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα