Επικίνδυνα παιχνίδια του Χαρίτση με τα εθνικά!

Πρωτοφανής κίνηση από τον επικεφαλής της Ν. Αριστεράς (που παραβιάζει τις «κόκκινες γραμμές») να συναντηθεί με τον πρόεδρο της λεγόμενης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης»

Μοιάζει απίστευτο για Ελληνα πολιτικό και είναι… απολύτως προδοτικό. Ο Αλέξης Χαρίτσης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, αποφάσισε χθες να συναντηθεί με τον πρόεδρο της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» και στην πραγματικότητα να προχωρήσει σε μια πρωτοφανή κίνηση, που παραβιάζει με τον πλέον χυδαίο τρόπο τις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η Ελλάδα στο ζήτημα της Θράκης.

Ο επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που δημιουργήθηκε μέσα από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε χθες -για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει- να νομιμοποιήσει με την παρουσία του τους πλέον «σκοτεινούς» κύκλους της Θράκης, που στοχεύουν στον αφελληνισμό της περιοχής και στη σύνδεση των μειονοτικών πληθυσμών με τις επεκτατικές βλέψεις της Αγκυρας και τους πλέον σκληρούς υποστηρικτές του Ερντογάν επί της ελληνικής επικράτειας.

Ο κ. Χαρίτσης, μάλιστα, ένιωσε την ανάγκη να έχει στο πλευρό του τον μειονοτικό βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας για την αγάπη και την αφοσίωση που δείχνει στο τουρκικό προξενείο και στις στοχεύσεις της Αγκυρας. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, στοιχείο είναι πως ο κύριος Χαρίτσης θεώρησε πως αυτή η προδοτική κίνηση στην οποία προχώρησε χθες είναι άξια διαφήμισης και σχετικών δελτίων Τύπου, με τα οποία γνωστοποιούσε πως ενημερώθηκε για τα αιτήματα από τον Οζάν Αχμέτογλου, που είναι πρόεδρος της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» αλλά και επικεφαλής στο διοικητικό συμβούλιο του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου της Ξάνθης.

Ποιος είναι όμως ο κύριος Αχμέτογλου, με τον οποίο αποφάσισε να συναντηθεί ο κ. Χαρίτσης και να τον νομιμοποιήσει με τον μανδύα του επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος; Κατά πρώτον, ο συγκεκριμένος σύλλογος λειτουργεί παράνομα, καθώς η ελληνική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει τη χρήση του όρου «τουρκικός» σε συλλόγους στη Θράκη. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, είναι και στέλεχος του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ και πρωτοστατεί σε όλες τις προσπάθειες συκοφάντησης της Ελλάδας για δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μειονότητας, έχοντας και τη στήριξη του τουρκικού προξενείου. Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση του συγκεκριμένου σχολείου βρίσκεται στην αιχμή των αντιδράσεων εκείνων των κύκλων που θέλουν τα παιδιά της μειονότητας εγκλωβισμένα στον αναχρονιστικό θεσμό της μειονοτικής εκπαίδευσης και επιδιώκουν να αποτρέψουν την ομαλή ένταξή τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Στις αρχές της σχολικής περιόδου είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες, με την απαίτηση ανέγερσης και νέου κτιρίου για τις ανάγκες του σχολείου, ώστε να μη γίνονται και απογευματινά μαθήματα. Το καθεστώς των μειονοτικών σχολείων ρυθμίζεται και από τη Συνθήκη της Λωζάννης αλλά και από τη Μορφωτική Συμφωνία του 1951 και το Μορφωτικό Πρωτόκολλο του 1968.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα