Το ’21 τίμησαν (και) οι μαθητές

Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με πλήθος δράσεων

Ολοκληρώθηκε χθες, Κυριακή, το διήμερο επετειακών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και σε συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ένα σύνολο δράσεων μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, προβολή ταινιών, εκθέσεις ζωγραφικής μαθητών και σπουδαστών ΙΕΚ, βραβεύσεις μαθητών από σχολεία της Ελλάδας και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού διακριθέντων σε διαγωνισμό με θέμα την Ελληνική Επανάσταση, συναυλίες και άλλες δράσεις, οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα του εορταστικού προγράμματος. Βραβεύτηκαν ακόμη έργα ζωγραφικής και ταινίες μικρού μήκους που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς, ενώ πραγματοποιήθηκε και συναυλία των μουσικών τμημάτων των Πανεπιστημίων Αθηνών, Ιονίου και Μακεδονίας. Στην κεντρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, συμμετείχαν με ομιλίες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, οι υφυπουργοί Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, καθώς και ο γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Απoστόλης Δημητρόπουλος.

Στην ομιλία της η υπουργός Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων «αποτελεί έναν από τους θεματοφύλακες της ιστορικής παράδοσης της χώρας μας, καθώς, αφενός, καλείται να εγγυηθεί τη διαφύλαξη, επιστημονική αξιοποίηση και ανάδειξη του πλούτου των βιβλιοθηκών μας και των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με τους πολύτιμους ιστορικούς θησαυρούς τους και τα μνημεία της εθνικής μας συνέχειας, αλλά και γιατί επωμίζεται το ιερό χρέος να μεταλαμπαδεύσει την ιστορική γνώση στα παιδιά μας, διαμορφώνοντας παράλληλα τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες για τη συγγραφή της σύγχρονης Ιστορίας».

Η υπουργός ευχαρίστησε ακόμη όλους για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι την εποχή μας οι επέτειοι δεν είναι μόνο αφορμή για απολογισμό, αλλά μέσα από αυτές καλούμαστε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι μνήμες στο εξής μπορούν να είναι μνήμες δημιουργίας, εξέλιξης και βελτίωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα