Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Κώστα Βαξεβάνη ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης, επ’ αφορμή άρθρου του γνωστού δημοσιογράφου στην ιστοσελίδα www.koutipandoras.gr.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. καταγγέλλει τον Κώστα Βαξεβάνη ότι μέσω του κειμένου που δημοσίευσε ως απάντηση στην αντιπαράθεση που έχει με τον Θ. Αναστασιάδη προαναγγέλλει φορολογικούς και δικαστικούς ελέγχους εναντίον του «Πρώτου Θέματος».
Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης επισυνάπτει τμήμα του κειμένου του Κ. Βαξεβάνη, ο οποίος απευθυνόμενος στον Θ. Αναστασιάδη αναφέρει: «Είσαι αυτός που θα απολογηθείς για το πόσα κουπόνια τύπωνες, πόσα μοίραζες και πόσα εμφανίζονταν στα ταμεία του Μαρινόπουλου. Γιατί, όπως εσύ καλά ξέρεις, το κάθε κουπόνι είναι χρήμα και όποιος το τυπώνει πρέπει να ελεγχθεί για μαύρο χρήμα. Και θα ελεγχθεί σύντομα».
Ο κ. Γεωργιάδης συμπεραίνει ότι «από το παραπάνω δημοσίευμα προκύπτει η εντύπωση ότι υφίσταται οργανωμένος παρακρατικός μηχανισμός με την εμπλοκή του συγκεκριμένου ή άλλων δημοσιογράφων, οι οποίοι συναλλάσσονται κρυφά με παράγοντες της Δικαιοσύνης και των ελεγκτικών Αρχών». Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ερωτά τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εάν πρόκειται να ελέγξουν τον κ. Βαξεβάνη για τη δυνατότητά του «να προαναγγέλλει έρευνες των ελεγκτικών Αρχών έναντι του οιουδήποτε από τα δημοσιεύματά του» και εάν κρίνουν σκόπιμο να ερευνηθούν τα αρχεία των τηλεφωνικών κλήσεων του γνωστού δημοσιογράφου.





