Μητέρες σε απόγνωση δίνουν την επιμέλεια των παιδιών τους

Η τραγική ιστορία 30χρονης στον Βόλο που ζήτησε να της αφαιρεθούν δύο τέκναΑπό την
Κέλλυ Φαναριώτη

Θύμα της οικονομικής ανέχειας, που έχει πλήξει πολλά τμήματα του πληθυσμού της χώρας στα χρόνια της κρίσης, έπεσε μια 30χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών από την περιοχή Ρήγας Φεραίος στον Βόλο, που αναγκάστηκε να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο μικρότερων παιδιών της (!).

Οπως δηλώνει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Νασίκας, τα παιδιά θα αναλάβει το ορφανοτροφείου του Βόλου, αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διερευνήσεις από τους ειδικούς του ιδρύματος. «Η κοινωνική λειτουργός του δήμου μας ήρθε σε επαφή με τη μητέρα ώστε να εξεταστεί η συμπεριφορά της και για ποιον λόγο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό είναι ότι πέρα από την έκπληξη που ως τοπική κοινωνία εισπράξαμε, τα παιδιά δεν παρουσιάζουν καμία παραβατική συμπεριφορά στο σχολικό περιβάλλον». Πάντως, δεν είναι η μόνη περίπτωση ανέχειας στην περιοχή, μια και πριν από δύο χρόνια ακόμη μία μητέρα ζήτησε να πάρει την επιμέλεια του παιδιού της το κράτος.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποια δομή να το αναλάβει. «Τότε το παιδί ήταν 12,5 ετών και τα ορφανοτροφεία δέχονταν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Σήμερα είναι 14, ζει αναγκαστικά με τη μητέρα του και ακόμη ψάχνουμε ορφανοτροφείο ανά την Ελλάδα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αδυναμία της Πολιτείας και του συστήματος». Τέλος, ο κύριος Νασίκας κάνει έκκληση στους πολίτες να ειδοποιούν πρώτα τις κοινωνικές δομές του δήμου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει. «Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις. Δεν πρέπει να φτάνουμε σε ακραίες λύσεις, τις οποίες μετά δεν μπορούμε να μαζέψουμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα