Στην Εθνική Ελλάδας κλήθηκαν οι Ανδρέας Τεττέη και Τάσος Μπακασέτας για τα δύο επερχόμενα ματς με Σκοτία (15/11, 21.45) και Λευκορωσία (18/11, 21.45), στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2026. Οι δύο παίκτες κλήθηκαν εσπευσμένα από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να αντικαταστήσουν τους Φώτη Ιωαννίδη και Γιάννη Κωνσταντέλια.
- Από τον
Γιώργο Σηφάκη
Ο πρώτος υπέστη ρήξη έξω πλάγιου συνδέσμου και θα μείνει εκτός δράσης για 1,5 μήνα, ενώ ο «Ντέλιας» τραυματίστηκε στον οπίσθια μηριαίο του δεξιού του ποδιού στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (9/11).
Εάν όμως έπρεπε να επιλέξουμε μόνο ένα πρόσωπο που έχει τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του στη φετινή Stoiximan Super League θα ήταν δίχως καμία απολύτως αμφιβολία ο Ανδρέας Τεττέη.
Ο 24χρονος επιθετικός έγινε μήλον της Εριδος για τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος μετά την εκπληκτική του εκκίνηση στη σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να κόβει πρώτος το νήμα και να τον κάνει δικό του τον Ιανουάριο. Ο φορ της Κηφισιάς δεν σταμάτησε, όμως, μόνο εκεί, αφού «ανάγκασε» τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς -με όσα κάνει κάθε Σαββατοκύριακο στο γήπεδο- να τον καλέσει στην Εθνική Ελλάδας στη θέση του τραυματία Φώτη Ιωαννίδη. Αυτή είναι η πρώτη κλήση του Ανδρέα Τεττέη στη γαλανόλευκη, που διανύει με διαφορά την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, η οποία τον οδήγησε, όπως προαναφέραμε, στη μεγάλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό και τώρα στην Εθνική.
Ετσι, η Κηφισιά «έστειλε» στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και δεύτερο παίκτη της σε μόλις έναν μήνα, μετά τον Παύλο Παντελίδη που κλήθηκε στο παράθυρο του Οκτωβρίου για τα ματς με Σκοτία και Δανία εκτός έδρας. Ο 24χρονος επιθετικός αφίχθη στο ξενοδοχείο της Εθνικής χθες το πρωί, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον υποδέχεται και να του εύχεται καλή αρχή.
Τέλος, η Κηφισιά έκανε ανάρτηση στα social media συγχαίροντας ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας που έφτασε μέχρι την κορυφή, ενώ ο «διόσκουρός» του στα βόρεια προάστια Παντελίδης σχολίασε κάτω από το post με δύο καρδούλες, δείγμα του δεσίματος και της αγάπης που τρέφει ο ένας για τον άλλον. «Είναι απίστευτη τιμή και πραγματική ευλογία που επιλέχθηκες στην Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Σκληρή δουλειά και πάθος – όλα οδήγησαν σε αυτή τη στιγμή. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα! Συγχαρητήρια, Ανδρέα» αναφέρει η ανάρτηση της Κηφισιάς.

