Ντελίριο στη Σύρο
Αποθέωση! Δεκάδες οπαδοί του Ολυμπιακού επιφύλασσαν θερμή υποδοχή στην αποστολή κατά την άφιξή της στη Σύρο για τη σημερινή αναμέτρηση με την τοπική Ελλάς για την 4η αγωνιστική της League Phase του Κυπέλλου.
- Από τον Χάρη Δάντση
Το νησί ζει και κινείται στους ρυθμούς της ιστορικής αναμέτρησης για τους Συριανούς, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν μετέβησαν στις Κυκλάδες για… τουρισμό, αλλά με στόχο το απόλυτο «3 στα 3», καθώς μετρούν παιχνίδι λιγότερο.
Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αλλά και η υπόλοιπη αποστολή αποθεώθηκαν από τους υποστηρικτές της ομάδας στο αεροδρόμιο της Σύρου. Αυτή αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές, στους οποίους βρίσκεται και ο Μεχντί Ταρέμι, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. Αναλυτικά η αποστολή: Μπότης, Κουράκλης, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Καλογερόπουλος, Κοστίνια, Βέζο, Ροντινέι, Μάνσα, Μπρούνο, Νασιμέντο, Ζέλσον Μάρτινς, Ντάνι Γκαρθία, Σιπιόνι, Στρεφέτσα, Εσε, Καμπελά, Γιαζίτσι, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Ταρέμι.

Αντίθετα, ο Βάσκος τεχνικός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Παναγιώτη Ρέτσου, που τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και είναι πολύ πιθανό να απουσιάσει από τα εναπομείναντα παιχνίδια του 2025. Η κατάστασή του θα επανεκτιμάται συνεχώς από το ιατρικό και τεχνικό επιτελείο, ωστόσο κανείς δεν πρόκειται να ρισκάρει με τη συμμετοχή του.
Το βάρος θα κληθούν να σηκώσουν στην πορεία και τα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ οι Μπιανκόν και Καλογερόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και δύο αριστεροπόδαροι (Πιρόλα, Μάνσα) σε κάποια ματς εντός των συνόρων. Εκτός αποστολής για τον σημερινό αγώνα έμειναν και οι Κωνσταντής Τζολάκης, Χρήστος Μουζακίτης και Ντανιέλ Ποντένσε. Ο τελευταίος πιθανότατα θα απουσιάσει από το προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη, προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμος στην ευρωπαϊκή μάχη με την Καϊράτ Αλμάτι.



