Ο Στουρνάρας εξοντώνει τον λαό αλλά σκορπάει λεφτά για γραφική ύλη και απομαγνητοφωνήσεις!

Δεν φτάνουν τα πέραν κάθε λογικής μέτρα που επιβάλλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τώρα πληρώνουμε και την (έξτρα) καθημερινή του ενημέρωση! Και βέβαια δεν εννοούμε τους εργαζομένους στο γραφείο Τύπου, αλλά το γεγονός ότι το υπουργείο αναθέτει τις απομαγνητοφωνήσεις αλλά και την καθημερινή αποδελτίωση του Τύπου σε ιδιωτικές εταιρίες. Και φυσικά με το αζημίωτο. Παρόλο δηλαδή που στο εν λόγω τμήμα του υπουργείου εργάζονται περί τα 10 άτομα (λόγω άραγε μεγάλου φόρτου εργασίας;) οι δύο αυτές εργασίες δίνονται σε εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι πληρώνονται καλά για τις υπηρεσίες τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», μόνο για το πρώτο τετράμηνο του 2013 για τις απομαγνητοφωνήσεις το κονδύλι που έχει οριστεί από τον υπουργό Οικονομικών φθάνει τα 2.500 ευρώ. «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 2.500 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ΥΠ.ΟΙΚ. για απομαγνητοφωνήσεις γραφείου Τύπου για το πρώτο τετράμηνο του 2013» αναφέρεται σε απόφαση που αναρτήθηκε στην Δι@υγεια. Εάν μάλιστα μπει κάποιος στον κόπο με απλά μαθηματικά να υπολογίσει το ποσόν που θα διαθέσει το ελληνικό κράτος για όλο το 2013, -δίχως φυσικά τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων που εργάζονται στο γραφείο Τύπου- προκειμένου να καταγράφονται όσα… βαρυσήμαντα λέει ο κ. Στουρνάρας, θα αντιληφθεί ότι ουσιαστικά είναι περίπου όσο το ετήσιο εισόδημα ενός νέου υπαλλήλου, δηλαδή γύρω στα 7.500 ευρώ!

Πέραν όμως αυτών των εξόδων, θα πρέπει να πληρωθεί και η καθημερινή αποδελτίωση, δηλαδή η ανάγνωση των δημοσιευμάτων που αφορούν το ΥΠ.ΟΙΚ. και τον κ. Στουρνάρα προσωπικά και η ταυτόχρονη ενημέρωσή του. Ολη αυτή η διαδικασία μάλιστα κοστίζει περί τα 2.700 ευρώ, μονάχα για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Με άλλα λόγια, το συνολικό ετήσιο κόστος υπολογίζεται στα 10.800 ευρώ! Ειδικότερα σε άλλη απόφαση που αναρτήθηκε στη Δι@υγεια έχει εγκριθεί η «δέσμευση πίστωσης ύψους 2.700 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του ΥΠ.ΟΙΚ. για αποδελτίωση γραφείου Τύπου για το πρώτο τρίμηνο του 2013».

Με άλλα λόγια, ο θιασώτης της λιτότητας, αν και έχει ένα ευμέγεθες επιτελείο, δεν διστάζει να διαθέσει συνολικά 18.000 ευρώ ετησίως έτσι ώστε να μαθαίνει από πρώτο χέρι τι λέγεται και τι γράφεται για τον ίδιο, την ώρα που βέβαια σε άλλες υπηρεσίες οι εν λόγω διαδικασίες γίνονται εσωτερικά. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλοι «συνάδελφοι» του κ. Στουρνάρα που ακολουθούν την ίδια τακτική, αν και οι ίδιοι απασχολούν αρκετά άτομα στα γραφεία Τύπου των υπουργείων.

Επιπροσθέτως, στην εποχή του διαδικτύου -που επιτρέπει δραστικό περιορισμό εξόδων- το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να επιμένει στην αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία, δαπανώντας το ποσό των 25.000 ευρώ μόνον για γραφική ύλη! Αυτό αναφέρει τρίτη απόφαση που «ανέβηκε» προσφάτως στη Δι@υγεια, με το κόστος να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΥΠ.ΟΙΚ. για το 2013. Δηλαδή, πάνω από 2.000 ευρώ μηνιαίως απαιτούνται για στιλό, μολύβια κ.ά. προκειμένου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να πραγματοποιεί «απρόσκοπτα» τις εργασίες του. Εν κατακλείδι, ο άνθρωπος που αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες ότι «κοιτάει να φέρει το χρήμα» αποδεικνύει ότι θα πρέπει πρώτα να… μαζέψει το ίδιο του το «μαγαζί», καθώς τα 43.000 ευρώ που έδωσε για στιλό και για απομαγνητοφωνήσεις από τη δική μας τσέπη θα βγουν!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα