Κοτζιάς: Είναι θέμα κατοχής το Κυπριακό

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη και σημείωσε πως για να υπάρξει πρόοδος, θα πρέπει να αποσυρθούν τα κατοχικά στρατεύματα.

Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι το Κυπριακό είναι θέμα κατοχής, παραβίασης κανόνων διεθνούς δικαίου, ενώ αναφέρθηκε στην ενοποίηση της Κύπρου μέσω μιας ομόσπονδης, διζωνικής, δικοινοτικής δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι για να γίνει αυτό «θα πρέπει να αποσυρθούν τα κατοχικά στρατεύματα». Πρόσθεσε πάντως ότι στις συζητήσεις με τον διεθνή παράγοντα τα θεμελιώδη ζητήματα που υποστηρίζει η Κύπρος φαίνεται πως αντιμετωπίζονται θετικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι υπάρχει στενή και αμφίδρομη συνεργασία με την Ελλάδα στο Κυπριακό και ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για τις τελευταίες εξελίξεις στα ενεργειακά ζητήματα.

Νωρίτερα το πρωί ο κ. Κοτζιάς άρχισε την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο με κατάθεση στεφάνου στα Φυλακισμένα Μνήματα και στη συνέχεια παρακολούθησε εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας «Στυλιανός Λένας».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «είναι συγκινητικό να βλέπεις πρωτάκια να τραγουδάνε και με αυτό τον τρόπο να εορτάζουν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα