Νεκρός, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε χθες το μεσημέρι μετανάστης στη δομή φιλοξενίας της Μόριας στη Λέσβο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 22χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη σκηνή του από φίλους και συγκατοίκους του χθες το μεσημέρι μεταξύ 3.30 και 3.45. Κατά τις ίδιες πηγές, ο άτυχος Αιγύπτιος δεν σηκώθηκε το πρωί, ενώ οι άλλοι μετανάστες, με τους οποίους διέμενε στη σκηνή, τον άφησαν εκεί θεωρώντας ότι κοιμόταν. Οταν επέστρεψαν στη σκηνή έπειτα από ώρες διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρός.
Αμέσως τον μετέφεραν στο ιατρείο της δομής, όπου οι υπεύθυνοι αποφάσισαν τη μεταφορά στο τοπικό νοσοκομείο, καθώς το σώμα του δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς.
Στο νοσοκομείο του νησιού διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ο οποίος αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο θάνατος του 22χρονου οφείλεται σε αναθυμιάσεις από θερμαντικό σώμα ή άλλο υλικό που χρησιμοποίησε για να ζεσταθεί.
Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφεραν σχετικά ότι δεν βρέθηκαν θερμαντικά σώματα στη σκηνή του άτυχου μετανάστη.
Η ιατροδικαστική εξέταση, που θα γίνει σήμερα, αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του.





