Χειροπέδες στον Φουρθιώτη και δίωξη για δύο κακουργήματα!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται ότι πλήρωσε 40.000 € τους δύο ποινικούς για να κάνουν τις επιθέσεις στο σπίτι του

Έως το Μεγάλο Σαββάτο, οπότε θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, θα παραμείνει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο παρουσιαστής του καναλιού Νέο Epsilon, Μένιος Φουρθιώτης.

Μετά τη σύλληψή του από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του καναλιού του Φίλιππου Βρυώνη οδηγήθηκε λίγο μετά τη 1 χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Φορώντας χειροπέδες, διπλή μάσκα, κουκούλα και τζόκεϊ προσπάθησε να κρυφτεί όσο μπορούσε από τα φλας των φωτορεπόρτερ και τις κάμερες που τόσο λατρεύει. Με γρήγορες κινήσεις, οι αστυνομικοί οδήγησαν τόσο τον ίδιο όσο και τους τρεις συγκατηγορούμενούς του στο γραφείο του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους βαριές διώξεις.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη ποινική δίωξη για επτά πλημμελήματα και δύο κακουργήματα και συγκεκριμένα για:

  1. Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)
  2. Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)
  3. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)
  4. Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)
  5. Ηθική αυτουργία στην προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)
  6. Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά
  7. Απόπειρα εκβίασης
  8. Ψευδή καταγγελία
  9. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Σε βάρος των τριών συγκατηγορουμένων του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για:

  • Σύσταση συμμορίας
  • Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
  • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
  • Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
  • Έκρηξη
  • Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
  • Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για το Μεγάλο Σάββατο προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Ήδη, ο Μένιος Φουρθιώτης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δικηγόρο του Θέμη Σοφό, προκειμένου να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο.

Η δικογραφία

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, φέρεται ότι πλήρωσε το ποσό των 40.000 ευρώ στους δύο ποινικούς συγκατηγορούμενούς του προκειμένου να κάνουν τις επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό και με καλάσνικοφ στο σπίτι του στον Διόνυσο. Οι δύο Έλληνες ποινικοί που κατηγορούνται μαζί του φέρεται ότι πήραν από 20.000 ευρώ ο καθένας για να κάνουν τις επιθέσεις με το καλάσνικοφ και να βάλουν γκαζάκια στο σπίτι του. Μάλιστα, έπειτα από έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκε το ποσό των 31.000 ευρώ.

Εκτός από τους δύο ποινικούς, συνελήφθη και ο αδελφός ενός από αυτούς, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ναρκωτικά και φέρεται ότι βοήθησε τους δύο να κρύψουν τη μηχανή με την οποία ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στη Νέα Ερυθραία. Ο τέταρτος συλληφθείς, όμως, δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο στα δικαστήρια, επικαλούμενος πρόβλημα με τη… μέση του!

Όπως φέρεται ότι έχουν ομολογήσει οι δύο ποινικοί, το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση με το καλάσνικοφ στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο στις 16 Απριλίου. Ωστόσο, ενώ κατευθύνονταν εκεί για να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, κοντά στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης και ακολούθησε η καταδίωξη με πυροβολισμούς. Έτσι, επέστρεψαν την επόμενη ημέρα στις 17 Απριλίου και πυροβόλησαν τον μαντρότοιχο της βίλας του Φουρθιώτη!

Οι μέχρι στιγμής έρευνες, σύμφωνα με την Αστυνομία, αποκαλύπτουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς Σ.Π. και Σ.Γ., αλλά και συναντήσεις τους ακόμη και στο σπίτι του. Οι δύο, πάντως, υποστήριξαν ότι ήθελαν να εργαστούν ξανά ως security του Μένιου Φουρθιώτη και γι’ αυτό είχαν πολλές επαφές και συναντήσεις μαζί του.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες των Αρχών εις βάρος των τριών κατηγορουμένων είναι αποκαλυπτικά. Οπως ισχυρίστηκαν, ο Μένιος Φουρθιώτης τους πίεζε να γίνει στις 16 Απριλίου η επίθεση στο σπίτι του στον Διόνυσο, η οποία έγινε τελικά την επόμενη μέρα. Μάλιστα, λίγη ώρα πριν από την επίθεση φέρεται ότι επικοινώνησε με τον έναν εκ των δύο:

«Γιατί αργείς; Πού είσαι;» φέρεται ότι ρώτησε ο τηλεπαρουσιαστής, χωρίς ωστόσο να έχει διασταυρωθεί αν η συγκεκριμένη στιχομυθία αναφέρεται στην επίθεση ή σε κάποιο ραντεβού που είχαν προγραμματίσει. Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι δύο πλευρές και μετά τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη, με τον παρουσιαστή να ρωτάει τους δράστες «Τι έγινε;» και να τους τονίζει: «Να ξέρετε, είμαι δίπλα σας»!

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στους κάλυκες που βρέθηκαν κατά τις έρευνες που ακολούθησαν την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή έχει βρεθεί DNA του Σ.Γ. Ωστόσο, η υποψία των αστυνομικών είναι πως εκείνος που πυροβόλησε ήταν ο Σ.Π., ο οποίος είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις με τον Βασίλη Γρίβα, που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2017 έξω από το δημοτικό σχολείο του γιου του. Οι δύο ποινικοί, που θεωρούνται πολύ σκληροί κακοποιοί, είναι οι ίδιοι που τοποθέτησαν και τα γκαζάκια στο σπίτι του Φουρθιώτη. Μάλιστα, ο Σ.Π. είχε από το παρελθόν εμπειρία στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Χθες, πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με ανακοίνωσή του έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του παρουσιαστή, ο οποίος φέρεται ότι πλήρωσε τους δύο συνεργούς του να γαζώσουν το σπίτι του λίγες μέρες μετά την άρση της αστυνομικής δύναμης που είχε τεθεί στη φύλαξή του.

«Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της. Η επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μιαν εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση, οδηγώντας τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη, μαρτυρά τον υψηλό επαγγελματισμό της. Νιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ και δημοσίως την ομάδα που εργάστηκε για την υπόθεση αυτή» έγραψε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα