Μένος κατά ανεμβολίαστων! Δικαιούνται μόνο ένα πιστοποιητικό

Λαμβάνουν μέτρα που δεν προτείνει κανένας παγκόσμιος οργανισμός. Όποιος βρεθεί θετικός 2η φορά θα συνεχίσει να υπόκειται σε περιορισμούς

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει το τέλος της πανδημίας, προεξοφλώντας πως έως το τέλος του Μαρτίου θα έχει προχωρήσει στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, ακόμα μία φορά προχωράει στη θεσμοθέτηση κι άλλου εκδικητικού μέτρου κατά των ανεμβολίαστων πολιτών. Σύμφωνα με όσα έκανε χθες γνωστά η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου, πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης θα χορηγείται μόνο σε όσους έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τον βασικό εμβολιασμό και δεν έκαναν τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

«Κατ’ εξαίρεση και μόνο γι’ αυτήν την κατηγορία των πολιτών που δεν πρόλαβαν να κάνουν την τρίτη δόση, θα χορηγείται και δεύτερο πιστοποιητικό νόσησης. Όλοι οι υπόλοιποι με το πιστοποιητικό της τρίτης δόσης είναι καλυμμένοι και δεν χρειάζονται πιστοποιητικό δεύτερης νόσησης» ανέφερε συγκεκριμένα η καθηγήτρια Παιδιατρικής. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως εάν ένας ανεμβολίαστος κολλήσει από κορονοϊό για δεύτερη φορά, τότε δεν θα έχει δικαίωμα να βγάλει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό και άρα θα συνεχίσει να υπόκειται στους περιορισμούς και τις επιβαρύνσεις που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Η απόφαση αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα, διότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο που εφαρμόζεται στην Ευρώπη ή έχει συστηθεί από ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Η προσπάθεια, μάλιστα, της κυρίας Παπαευαγγέλου να το δικαιολογήσει με επιστημονικά επιχειρήματα μας κάνει ακόμα πιο σίγουρους για το γεγονός πως πρόκειται για ακόμα μια εκδικητική κίνηση κατά των ανεμβολίαστων πολιτών.

Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για σαφή αποσύζευξη κρουσμάτων από τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, κάτι που επέτρεψε και στην επιτροπή να ανάψει το πράσινο φως για την άρση των μέτρων. Η ίδια, μάλιστα, ξεκαθάρισε πως οι αποφάσεις για το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας θα καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση στο ΕΣΥ. Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έκανε εκτενή αναφορά στη χορήγηση των αντιιικών φαρμάκων, γνωστοποιώντας πως μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί σε ασθενείς 1.957 συσκευασίες χαπιών κατά του κορονοϊού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα