Χειροπέδες σε δύο για τον θάνατο του Μάριου

Ενας 53χρονος και ένας 54χρονος είχαν στενή σχέση με τον Μιχαλεάκο, τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας του φοιτητή

Νέα πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο της ανακριτικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση αρπαγής και ανθρωποκτονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν άμεσα τις Αρχές στη λύση του γρίφου της εξαφάνισης της σορού του 24χρονου φοιτητή. Στην πρωτόγνωρη αυτή υπόθεση, η οποία απασχολεί τις Αρχές από το 2012, οπότε τα ίχνη του άτυχου φοιτητή χάθηκαν, αναμένονται το επόμενο διάστημα ραγδαίες εξελίξεις, ακόμη και η πλήρης εξιχνίασή της.

Ηδη, με εντάλματα του ανακριτή που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία συνελήφθησαν, χθες, δύο άνδρες, ηλικίας 53 και 54 ετών, οι οποίοι φέρεται ότι είχαν στενή σχέση με τον 80χρονο Πέτρο Μιχαλεάκο που έχει καταδικαστεί σε ισόβια και 20 χρόνια κάθειρξη ως «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του φοιτητή. Οι δύο νέοι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απαγωγή και της ανθρωποκτονίας, και θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Τηλεφωνήματα

Τα στοιχεία που τους «έκαψαν» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν με τον 80χρονο, ενώ ο ένας εκ των δύο φέρεται ότι είχε μεταφέρει τον άτυχο φοιτητή με το όχημά του, το οποίο λίγο αργότερα έκαψε. Ουσιαστικά, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι τα δύο αυτά πρόσωπα, μαζί με άλλα άτομα, κρύβονται πίσω από την εξαφάνιση του πτώματος του νεαρού. Σκηνοθέτησαν, όπως εκτιμούν, ένα ταξίδι και μια αγοραπωλησία μεγάλης ποσότητας κάρβουνου προκειμένου να εξαφανίσουν το πτώμα του άτυχου 26χρονου.

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και νέα εντάλματα για τη σύλληψη και άλλων προσώπων, τα οποία εμπλέκονται στην απαγωγή και τη δολοφονία του φοιτητή. Ηταν 9 Αυγούστου του 2012, όταν, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο νεαρός Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε από προσώπου γης, με τη μητέρα του, Βαρβάρα Θεοδωράκη, να δέχεται την επόμενη ημέρα τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Τότε, απελπισμένη και σε πανικό, η γυναίκα δεν επικοινώνησε με την Αστυνομία, αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή οικογενειακού φίλου της, ο οποίος της συνέστησε να μην ειδοποιήσει τις Αρχές. Αυτό, όμως, που δεν μπορούσε να φανταστεί τότε η χαροκαμένη μάνα ήταν πως ο άνθρωπος αυτός ήταν τελικά, σύμφωνα και με τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της. Από τότε η κυρία Θεοδωράκη δεν έχει σταματήσει να αναζητεί την πλήρη αλήθεια γύρω από τον χαμό του παιδιού της, αλλά και το άψυχο κορμί του, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

«Εβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ό,τι έγινε» είχε αναφέρει μάλιστα στην κατάθεσή της στο Εφετείο η μητέρα του Μάριου, σημειώνοντας πως ο 80χρονος της παρουσιαζόταν ως άτομο με υψηλές γνωριμίες και της έλεγε ότι εργαζόταν στη CIA και την ΕΥΠ. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια, ο 80χρονος γνώριζε τα πάντα για την περιουσία της. «Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Γνώριζαν ότι είχα 450.000 ευρώ στην τράπεζα. Ο Μάριος ήταν ο διαχειριστής των οικονομικών μας. Είχα βάλει δύο φίδια μέσα στο σπίτι μου» είχε καταθέσει χαρακτηριστικά η κυρία Θεοδωράκη.

Η τραγική μητέρα

Μάλιστα, η τραγική μητέρα είχε αναφερθεί και στο αίμα του γιου της που είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο όπου βρέθηκε και γενετικό υλικό του 80χρονου. «Πρέπει να το βάλανε νεκρό το παιδί μου μέσα γιατί το αίμα είχε ροή προς τα κάτω. Αργότερα βρέθηκαν αίμα του Μάριου μέσα στην καμπίνα και αποτυπώματα του πρώτου κατηγορουμένου. Δεν πρόκειται να συνέλθω αν δεν βρεθούν κόκαλα του παιδιού μου» είχε ακόμη αναφέρει η μητέρα του Μάριου, συγκλονίζοντας το δικαστήριο.

Τον Ιούλιο του 2019 το Εφετείο επέβαλε, όπως και είχε κάνει και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ισόβια και κάθειρξη 20 ετών στον 80χρονο κατηγορούμενο της υπόθεσης, καθώς τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συμμορία. Με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου, ενώ στους άλλους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης δύο και τριών ετών. Ωστόσο, το Εφετείο τότε είχε διαβιβάσει τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή και άλλων προσώπων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα