«Αξιον Εστί»: Παρατείνεται η παραμονή της εικόνας

Θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών έως την Τετάρτη 17 Μαΐου, αφού χιλιάδες κόσμου συρρέουν καθημερινά για να προσκυνήσουν

Εως την προσεχή Τετάρτη 17 Μαΐου θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί», αφού χιλιάδες κόσμος συρρέει καθημερινά για να προσκυνήσει. Παρόλο που ο ναός ανοίγει τις θύρες του στις 7 το πρωί, οι πιστοί φτάνουν περίπου δύο ώρες νωρίτερα, δηλαδή λίγο μετά τις 5, για να μπορέσουν να είναι από τους πρώτους που θα εισέλθουν στον ναό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βέβαια, η προσέλευση των προσκυνητών αυξάνεται δραματικά, με αποτέλεσμα η «ουρά» -ιδίως τις ώρες αιχμής- να κοντεύει να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος και η αναμονή να αγγίζει τις έξι ώρες.

Η αγωνία του κόσμου οδήγησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ζητήσει από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους την ολιγοήμερη παράταση της παραμονής της ιερής εικόνας στην Αθήνα. Από την πλευρά της, η Ιερά Κοινότητα, κατανοώντας την ανάγκη των ανθρώπων να επαναπροσκομίσουν τις ελπίδες, τις χαρές, τους πόνους και τους καημούς τους προς την εικόνα και να εναποθέσουν στο πρόσωπο της Παναγίας τις ανησυχίες τους ζητώντας της να μεσιτεύσει για χάρη τους προς τον Κύριο, αποφάσισε και ενέκρινε την παράταση της παραμονής. Ετσι, λοιπόν, η περίπυστη εικόνα θα αναχωρήσει για τον Αθωνα την Τετάρτη 17 Μαΐου το πρωί.

Η θαυματουργή εικόνα, που φυλάσσεται στον ναό του Πρωτάτου του Αγίου Ορους, έφτασε στην πρωτεύουσα την Τετάρτη 3 Μαΐου και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα, Δευτέρα.

Ωστόσο, αποφασίστηκε η διήμερη παράταση, λόγω της αθρόας προσέλευσης κι αυτό οφείλεται σίγουρα στο γεγονός ότι θεωρείται από τις σημαντικότερες της Ορθοδοξίας, αφού μπροστά σ’ αυτήν πρωτοψάλθηκε απ’ τον αρχάγγελο Γαβριήλ ο γνωστός αυτός ύμνος «Αξιον εστίν». Ως εφέστια εικόνα του Πρωτάτου σπάνια βγαίνει από το Αγιον Ορος και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Είναι η όγδοη φορά που εξέρχεται από το Περιβόλι της Παναγιάς και μόλις η τέταρτη που φιλοξενείται στην Αθήνα. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα