Σύλληψη Πολωνών στο ναύσταθμο Σαλαμίνας

Οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπία είχαν εισέλθει στον περιβάλλοντα χώρο και τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο με drone

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς στη Σαλαμίνα με δύο Πολωνούς επίδοξους κατασκόπους που κατέγραφαν με drone και φωτογραφική μηχανή στρατιωτική εγκατάσταση του νησιού. Οι δύο Πολωνοί, ηλικίας 20 και 24 ετών, εισήλθαν στις 6.20 το απόγευμα, όταν είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, μέσα στην περίμετρο στρατιωτικής εγκατάστασης και άρχισαν να καταγράφουν σε φωτογραφίες και βίντεο τον περιβάλλοντα χώρο από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Σαλαμίνας τούς εντόπισαν και τους πέρασαν χειροπέδες. Το drone, η φωτογραφική μηχανή και τα κινητά τηλέφωνά τους κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν σε εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας για περαιτέρω εξέταση, για να διαπιστωθεί τι κατέγραψαν σε βίντεο και φωτογραφίες. Οι Πολωνοί δεν αντιστάθηκαν και παρέδωσαν τον εξοπλισμό τους. Οι δύο συλληφθέντες υποστήριξαν στους αστυνομικούς πως είναι τουρίστες και δεν ήξεραν ότι απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση και φωτογράφιση των εγκαταστάσεων του ναυστάθμου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για την κατηγορία της «παραβίασης των μέτρων ασφαλείας ασφαλών χώρων» και πήραν τον δρόμο για τον εισαγγελέα Πειραιά, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Είναι το δεύτερο περιστατικό κατασκοπίας στο νησί κατά το τελευταίο εξάμηνο. Τον περασμένο Ιούνιο είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της κατασκοπίας δύο Αλβανοί, ηλικίας 63 και 67 ετών, τους οποίους είχαν εντοπίσει υπηρετούντες στο Πολεμικό Ναυτικό να έχουν μπει και να καταγράφουν τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Τότε οι δύο Αλβανοί είχαν υποστηρίξει ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως προέκυψε και από το αλκοτέστ που τους έκαναν. Εξάλλου, τον Φεβρουάριο του 2017 ο ναύσταθμος της Σαλαμίνας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον 51χρονου ναυτικού, μέλους του πληρώματος του υπό σημαία Τουρκίας φορτηγού πλοίου «MAKBULE ANA», ο οποίος φωτογράφιζε περιοχές των στρατιωτικών εγκαταστάσεων κατά τον διάπλου του πλοίου. Drone είχαν χρησιμοποιήσει για την κινηματογράφηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στον Πόρο και δύο Τούρκοι, 48 και 58 ετών τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ύστερα από ώρες στην Τροιζηνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα