17χρονος μαχαίρωσε 3 άτομα στην Κέρκυρα

Ο δράστης, σε κατάσταση αμόκ, τραυμάτισε τον 14χρονο με τον οποίο καβγάδιζε και ακόμα δύο που πήγαν να τους χωρίσουν

Δεν περνά πλέον μέρα που η κοινωνία να μην έρχεται αντιμέτωπη με τους «καρπούς» της τραπ υποκουλτούρας που αποθεώνει τα… γκανγκστεριλίκια και έχει οδηγήσει σε εκτόξευση τα περιστατικά ακραίας βίας μεταξύ ανηλίκων, όπως το χθεσινό στην Κέρκυρα, με τον μαθητή που μαχαίρωσε τρία άτομα.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη στην πλατεία Σαρόκο, το κεντρικότερο σημείο της Κέρκυρας, την ώρα που είχαν σχολάσει οι μαθητές και πολλοί περίμεναν στη στάση του αστικού ΚΤΕΛ για να επιστρέψουν σπίτι τους. Μέσα σε αυτό το πολυσύχναστο σκηνικό ένας 17χρονος διαπληκτίστηκε με έναν 14χρονο από το γυμνάσιο και ήρθαν στα χέρια, ενώ στη συνέχεια έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε μαζί του και του επιτέθηκε με αυτό τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Βλέποντας τη σκηνή, ένας άλλος 17χρονος και ένας 49χρονος που περνούσαν από το σημείο έσπευσαν να χωρίσουν τους δύο ανηλίκους, όμως δέχτηκαν και εκείνοι χτυπήματα από το μαχαίρι του δράστη, στο πόδι και στο χέρι αντίστοιχα. Ο 17χρονος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και απειλούσε όποιον επιχειρούσε να τον πλησιάσει ότι θα τον μαχαιρώσει.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, με τους μαθητές που είδαν τη σκηνή να ουρλιάζουν από τον τρόμο τους βλέποντας τρία άτομα να αιμορραγούν, την ώρα που ο ανήλικος μαχαιροβγάλτης διέφευγε μέσα στον αναβρασμό. Το τραύμα του 14χρονου στο πόδι ήταν βαθύ, όμως ευτυχώς έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ ένας διερχόμενος πολίτης είχε δέσει το πόδι με τη ζώνη του για να περιορίσει την αιμορραγία. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν τα δύο ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τρεις τραυματίες, όπως και αστυνομικοί.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, ενώ ο δράστης φέρεται ότι εξαφανίστηκε, καθώς άργησαν να φτάσουν αστυνομικοί. Οπως καταγγέλλουν οι αυτόπτες μάρτυρες σε τοπικά μέσα, το κέντρο της Αμεσης Δράσης δεν απαντούσε στις κλήσεις τους. «Καλούσαμε το 100 και μας έβαζαν σε αναμονή. Μόνο με το 112 βρήκαμε άκρη. Ενα χάος. Ανάμεσα στα παιδιά και στον χαμό που γινόταν έμπαιναν τα γνωστά πρεζόνια της περιοχής ψάχνοντας τσαμπουκά και η Αστυνομία ύστερα από ένα τέταρτο ακόμη ερχόταν» έγραψε στη σελίδα τοπικού ΜΜΕ στο facebook αυτόπτης μάρτυρας.

Μία ώρα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη, που είναι γνωστός με ψευδώνυμο στην τοπική νεανική κοινότητα, και τον συνέλαβαν. Εκείνος δήλωσε τραυματίας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης έχει απασχολήσει τη σχολική κοινότητα για την αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά του. Εχει αλλάξει ουκ ολίγες φορές σχολικό περιβάλλον, ενώ πάντα κυκλοφορεί με μαχαίρι. Ομως φαίνεται ότι οι αλλαγές σχολείων είναι μια αναποτελεσματική μέθοδος σε αυτές τις περιπτώσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα