Αυξημένοι θάνατοι και ανούσια διαγγέλματα

Το βαρύ θανατικό που έχει πέσει στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις σκιές που αφήνουν οι ατυχείς κυβερνητικοί χειρισμοί στη διαχείριση της πανδημίας, έχει προβληματίσει ακόμα και τους μέχρι πρότινος υπερασπιστές της επίσημης «γραμμής» στο ζήτημα του κορονοϊού. Πολλά στόματα ανοίγουν και αποκαλύπτουν πράγματα που έχουν ακόμα και δικαστικό – νομικό ενδιαφέρον.

Χθες οι ακροατές του Πρώτου Προγράμματος άκουσαν τον καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδη Βατόπουλο να λέει ότι «είναι ανησυχητικό πως έχουμε περισσότερους θανάτους από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί». Και αυτός, λοιπόν, παραδέχεται ότι κάτι εξαιρετικά δυσάρεστο και άξιο ερεύνης συμβαίνει στη χώρα μας.

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες είδαμε τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να προβαίνει, από τον τηλεοπτικό σταθμό Open, σε μια συγκλονιστική, δημόσια ομολογία: ότι στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας δημιουργήθηκαν «εκ των ενόντων» κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες δεν ήταν πραγματικές κλίνες και είχαν «επιεικώς μέτρια αποτελέσματα». Επίσης, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε: «Δημιουργήθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα, θα απογοητευτείτε. Δεν μπορώ να πω περισσότερα…»

Γι’ αυτές τις αποκαλύψεις έγινε εισαγγελική παρέμβαση και ελπίζουμε η Δικαιοσύνη να κινηθεί και για όσα σχετικά δημοσιεύσαμε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για το κατά συρροή έγκλημα που έχει γίνει με το στήσιμο πρόχειρων, ανεπαρκών ΜΕΘ και τους θανάτους ασθενών σε αυτές.

Και μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό σκηνικό υπάρχει κι ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει γίνει «μαϊντανός» του κορονοϊού, κάνοντας κάθε τόσο διαγγέλματα δίχως να έχει κάτι ουσιαστικό να πει. Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να αποφύγει την άνευ λόγου έκθεση στα ΜΜΕ. Οι ηγέτες που σέβονται το αξίωμά τους και τους πολίτες φροντίζουν τα λόγια τους να συνοδεύονται από πράξεις και να επισφραγίζονται η βαρύτητα και η σημασία τους από το προσωπικό τους παράδειγμα.

Με το σημερινό διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης τι ουσιαστικό θεωρεί ότι θα προσφέρει στους πολίτες;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα