Ο πατριωτισμός των Ελλήνων

Η πιο αισιόδοξη εικόνα στις παρελάσεις και στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και στις λειτουργίες για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου ήταν εκείνη του λαού, που συμμετείχε ολόψυχα, με χαρά, με συγκίνηση και αισιοδοξία.

Ο λαός μας είναι εκείνος που εγγυάται τη συνέχιση της Ιστορίας μας, την επιβίωση του έθνους και τη συνέχιση του πολιτισμού μας. Ο λαός είναι εκείνος που τροφοδοτεί το κράτος με πόρους για να εξασφαλίζει κι αυτό με τη σειρά του την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της χώρας. Ο λαός είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο όπλο που διαθέτει το οπλοστάσιό μας. Χωρίς τη λαϊκή βούληση, τίποτε δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Η 25η Μαρτίου είναι μια γιορτή πάνδημη. Δεν ανήκει στην αποκαλούμενη «ελίτ», η οποία δείχνει με κάθε τρόπο την απόστασή της από το λαϊκό αίσθημα. Οι Ελληνες επιθυμούν να διαμορφώνουν κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις με τον παλμό τους και την ηχηρή και δυναμική συμμετοχή τους.

Και χθες άπαντες διαπίστωσαν ότι η κοινωνία ανυπομονούσε να γίνουν οι παρελάσεις και όλες οι άλλες εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνεγερσίας. Δύο χρόνια παρανοϊκών, αχρείαστων και -καθώς αποδείχθηκε- άχρηστων περιοριστικών μέτρων στέρησαν από τους πολίτες την ευκαιρία να βιώσουν αυτό το ιδιαίτερο αίσθημα που πάντοτε προκαλεί η θύμηση του ξεσπάσματος της Εθνεγερσίας. Και γι’ αυτόν τον λόγο η λαϊκή συμμετοχή σε όλες τις παρελάσεις (τη μεγάλη στρατιωτική και τις μαθητικές) ήταν μεγάλη και έντονη.

Ο πατριωτισμός των Ελλήνων δεν κάμπτεται ούτε με τα εθνομηδενιστικά φληναφήματα, που αναπαράγονται διαρκώς από πολιτικούς και δημοσιολογούντες, ούτε με πανδημίες. Με αυτή την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος και με την πίστη στον Χριστό πορευόμαστε. Αυτοί ήταν οι οδηγοί μας στο παρελθόν, αυτοί παραμένουν στο παρόν και θα υπάρχουν και στο μέλλον.

Η 25η Μαρτίου συμβολίζει την απεριόριστη δύναμη του υπέρτατου αγαθού, της ελευθερίας, και θα εορτάζεται για όσο θα υπάρχουν Ελληνες!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα