Το ΠΑΣΟΚ που χρωστά

Στην αποδοχή κληρονομιάς μαζί με τα οφέλη έρχονται και οι οφειλές. Είτε κάποιος επιλέγει να αποποιηθεί πλήρως όλα όσα αφήνει πίσω του ο θανών είτε να τα αποδεχθεί. Ο νόμος δεν επιτρέπει να αποδεχθείς τα κέρδη και να αποποιηθείς τις οφειλές και τις οικονομικές αξιώσεις που έχουν εγείρει το κράτος ή ιδιώτες σε βάρος του μεταστάντος.

Το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα, την εξευτέλισε και διέλυσε την κοινωνική συνοχή, δείχνει ότι έχει προσπαθήσει να αποποιηθεί τα θηριώδη χρέη που έχει και να αξιοποιήσει μόνο την πολιτική «κληρονομιά» (αν ο τριτοκοσμισμός, η ευνοιοκρατία και η βιομηχανική παραγωγή σκανδάλων μπορεί να θεωρηθεί πολιτική «κληρονομιά»).

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε την οικτρή οικονομική κατάσταση (όσον αφορά τις υποχρεώσεις του, κυρίως απέναντι στις τράπεζες) του Κινήματος. Στο δημοσιευθέν ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι «το ΠΑΣΟΚ μετονομάστηκε σε ΚΙΝ.ΑΛ. όχι μόνο για πολιτικούς λόγους, αλλά και για να αλλάξει ΑΦΜ λόγω των χρεών, τα οποία δεν μπορούσε να ρυθμίσει, αφού από ένα κόμμα του 40% που ήταν, εισπράττοντας και την ανάλογη χρηματοδότηση από το κράτος, έπεσε σε μονοψήφια ποσοστά. […] Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2021, το πράσινο χρέος ανέρχεται σε 362.013.564,33 ευρώ».

Στο πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας μας υπάρχουν επιπλέον πάρα πολλά στοιχεία που μπορούν να δώσουν πλήρη εικόνα για τις οικονομικές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ – κάτι που ίσως φανεί χρήσιμο στον νυν πρόεδρο κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος έως τον Μάρτιο δήλωνε πως δεν είχε πλήρη γνώση για τις οφειλές του κόμματός του. Μια και δημοσιεύτηκε (στις 20 Μαΐου) ο ισολογισμός του ΠΑΣΟΚ και η εφημερίδα μας παρουσίασε την κατάσταση στα αδειανά ταμεία του, ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια.

Η κοινή λογική λέει ότι το πασοκικό χρέος, που ανέρχεται σε 362.013.564,33 ευρώ, δεν πρόκειται να εξοφληθεί, αλλά τα στελέχη του κόμματος οφείλουν να κάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να ξεχρεώσουν. Οι πολίτες δεν έχουν καμία υποχρέωση να συντηρούν κομματικές στρατιές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα