Για τα αδέλφια μας στη Βόρειο Ηπειρο

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα αγιασμένα χώματα της Βορείου Ηπείρου και η θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Ελληνες που ζουν εκεί είναι θετικά γεγονότα, τα οποία συγκινούν βαθιά κάθε πατριώτη.

Οι Βορειοηπειρώτες είναι ένα διαλεχτό κομμάτι του ελληνικού έθνους, που έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι αντέχουν στα δύσκολα και ουδέποτε υποστέλλουν τα λάβαρα της πατρίδας. Κι αυτή η προσήλωσή τους στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και στις παραδόσεις μας είναι που τους έχει κοστίσει. Για να κρατηθεί ζωντανό το έθνος σε εκείνον τον τόπο έχει χυθεί αίμα, έχουν μαρτυρήσει αναρίθμητοι Ελληνες. Οι μεγάλοι, ιεροί αγώνες πάντοτε δίδονται με τεράστιο κόστος.

Η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά όλα όσα έχουν υποστεί οι Βορειοηπειρώτες από το αδιάκοπα ανθελληνικό και ανελεύθερο αλβανικό κράτος. Τα βάσανα στα οποία υποβλήθηκαν οι Βορειοηπειρώτες για να απαρνηθούν την Ελλάδα, λόγω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και ιδεολογικής τύφλωσης, δεν έχουν τύχει ιδιαίτερης επικοινωνιακής προβολής, αλλά είναι γνωστά σε εκείνους που πρέπει.

Οι Βορειοηπειρώτες έχουν εκτελεστεί, βασανιστεί, κλειστεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταναγκαστικής εργασίας επί Χότζα, έχουν δικαστεί, φυλακιστεί και υποστεί πογκρόμ επί Σαλί Μπερίσα, και έχουν δολοφονηθεί από παρακρατικούς και όργανα του αλβανικού κράτους επί Εντι Ράμα. Στην Αλβανία τα καθεστώτα και τα πολιτεύματα αλλάζουν, αλλά ο αυταρχισμός και η απανθρωπιά της εξουσίας, καθώς και ο ανθελληνισμός, μένουν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η επίσκεψη Μητσοτάκη στον τόπο όπου ζει η ελληνική εθνική μειονότητα πρέπει να σηματοδοτήσει μια δυναμική επιστροφή του Ελληνισμού στη γεωπολιτική ζώνη της αμέσου επιρροής της χώρας μας. Η Αλβανία είναι ένα κράτος που μπορεί και υπάρχει λόγω των πόρων τους οποίους αποκτούν εργαζόμενοι στη χώρα μας, οι Αλβανοί μετανάστες. Δίχως καλές σχέσεις με την Ελλάδα, η Αλβανία δεν μπορεί να έχει όχι μόνο ευρωπαϊκό μέλλον, αλλά ούτε καν παρόν.

Είναι ιερή υποχρέωση της κυβέρνησης όχι μόνο να διαμηνύσει λεκτικά τις προθέσεις της για την υπεράσπιση της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, αλλά και να τις γνωστοποιήσει με πράξεις. Οποιος τολμήσει να θίξει τα συμφέροντα, τις ζωές και την αξιοπρέπεια των αδελφών μας να υποστεί άμεσα τις συνέπειες αυτής της επιλογής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα