Η αντιστροφή των αξιών

Το παράλογο παρουσιάζεται ως λογικό. Το παράδειγμα προς αποφυγήν διαφημίζεται ως κάτι που αξίζει να μιμηθούμε. Η παρακμή εμφανίζεται ως πρόοδος, η βαναυσότητα ως ανθρωπιά και οι φασιστικές αντιλήψεις ως ελευθεροφροσύνη.

Η υποκρισία και η πτωτική συμπεριφορά που προωθούνται από τη νέα τάξη πραγμάτων συνοψίζονται στο περιστατικό με την drag queen που κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν να αφηγηθεί παραμύθια σε μικρά παιδιά σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη.

Η γενική γραμματέας Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Λάσπα εναντιώθηκε σε αυτή την τρέλα, τοποθετήθηκε δημόσια και δέχτηκε λυσσώδη επίθεση από τους -συνήθεις υπόπτους- πρωταγωνιστές του κινήματος του δικαιωματισμού. Επειδή υπερασπίστηκε το αυτονόητο παρουσιάζεται ως ένα… τέρας που απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και ως πρόσωπο που δεν πρέπει να εκφράζει την άποψή του, διότι αυτή είναι σκοταδιστική και ανελεύθερη.

Η κυρία Λάσπα είπε κάτι το οποίο συμμερίζεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και παρουσιάζεται ως περιθωριακή από μια ισχνότατη σε αριθμούς μειοψηφία, η οποία έχει κυριαρχήσει στη δημόσια σφαίρα της πατρίδας μας. Πρόκειται για την γκρούπα των δικαιωματιστών, οι οποίοι σταδιοδρομούν υπερασπιζόμενοι εξωφρενικές συμπεριφορές και έξαλλες, παρακμιακές απόψεις.

Η επικράτηση της παραφροσύνης και η τυραννία που έχουν επιβάλει στη χώρα μας οι κήρυκες του περιθωρίου δεν ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Η αποσύνθεση των κοινωνιών των αποκαλούμενων «δυτικών χωρών» ξεκίνησε από τα αμερικανικά πανεπιστήμια τη δεκαετία του 1960 και εξαπλώθηκε σαν μεταδοτική ασθένεια, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Το χειρότερο όλων είναι ότι οι κοινωνίες σκέφτονται λογικά και επιθυμούν μια ενάρετη και παραγωγική ζωή για τα παιδιά τους, ενώ η ελίτ, οι πολιτικοί, οι «διανοούμενοι», τα κατεστημένα ΜΜΕ και όσοι αποφασίζουν για τις κρατικές υποθέσεις καθυβρίζουν τις απόψεις της πλειοψηφίας και προωθούν συστηματικά τα ιδεολογήματα της κοινωνικής αποσύνθεσης.

Είναι η ώρα οι πολλοί να εκφραστούν, να παύσουν να φοβούνται τις υστερίες των εμπροσθοφυλάκων της παρακμής και να δημιουργήσουν το περιβάλλον που αξίζει στους ίδιους και στα παιδιά τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα