Ιδεολογική τρομοκρατία στα ελληνικά ΑΕΙ

Η υπόθεση της προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, που δέχεται (λεκτικές μέχρι στιγμής) επιθέσεις από αριστεριστές φοιτητές επειδή τόλμησε να διατυπώσει άποψη που δεν τους… άρεσε, έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Φανερώνει τον βαθμό αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την ελευθερία έκφρασης εντός των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Οι ίδιοι άνθρωποι που το 2019 έταζαν πανεπιστημιακές αστυνομίες, εξοβελισμό της βίας από τα ΑΕΙ και απόδοση των πανεπιστημιακών χώρων στους φοιτητές και τους καθηγητές ουδέν έπραξαν σε αυτή την κατεύθυνση. Οι τραμπουκισμοί συνεχίζονται και η βία καλά κρατεί σε χώρους όπου θα έπρεπε να πρυτανεύει η λογική και να θεωρείται ιερό και απαραβίαστο το δικαίωμα της έκφρασης άποψης.

Πριν από περίπου έναν μήνα στο κύριο άρθρο της η «δημοκρατία» έγραφε τα ακόλουθα για τη μαφιοζοποίηση του πανεπιστημιακού βίου επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη:

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η καταπολέμηση της βίας στα πανεπιστήμια, η διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου φοιτητών και καθηγητών, που υπόσχονταν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος, είναι ακάλυπτες επιταγές μικροκομματικού χαρακτήρα. Κάθε τόσο έχουμε εξωφρενικά και συνάμα αποκρουστικά περιστατικά βίας στους χώρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ουδέν γίνεται για να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αθλιότητα. […]

Η ευθύνη για τα αδιόρθωτα χάλια στα ημιδιαλυμένα πανεπιστήμιά μας ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα το μόνο που έχει προσφέρει στους πολίτες είναι πολλά λόγια και σχεδόν μηδενικά έργα».

Το άρθρο είχε δημοσιευτεί εξ αφορμής του περιστατικού όπου φοιτητές του ΑΠΘ κράτησαν επί τρίωρο όμηρο καθηγήτριά τους επειδή τους έκοψε στο μάθημα! Πριν από αυτή την αθλιότητα υπήρχε κι άλλο εξωφρενικό κρούσμα κατατρομοκράτησης καθηγητή με ανάρτηση πανό στο οποίο υπήρχε μια φωτογραφία του πρύτανη του ΑΠΘ με ζωγραφισμένη κορόνα στο κεφάλι του και το σύνθημα «κάψτε τον βασιλιά Καρνάβαλο».

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια με το παρελθόν και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να πράττει κάτι, απλώς καταγγέλλει το φαινόμενο της βίας, λες και κυβερνά κάποιος άλλος…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα