Το πυθαγόρειο μυστικό της υγείας

Η ελληνική αρχαιότητα μπορεί να προσφέρει λύσεις για προβλήματα που τώρα φαντάζουν άλυτα. Το στρες είναι ένα από αυτάΠίσω από τις περισσότερες ασθένειες βρίσκεται το στρες. Πίσω από έναν πρωτοποριακό και ριζοσπαστικό τρόπο αντιμετώπισης του στρες βρίσκεται η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, όπως βιωνόταν και εφαρμοζόταν από τους Πυθαγορείους – μια μέθοδος που σχεδιάστηκε από τους υπεύθυνους καθηγητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Η επιστήμη του στρες και η προαγωγή της υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Χριστίνα Δαρβίρη και τον Γεώργιο Χρούσο. 

Η «δημοκρατία» είναι το πρώτο ελληνικό μέσο ενημέρωσης που ασχολήθηκε συστηματικά με αυτή την καινοτομία στον τομέα της υγείας, που έχει τις ρίζες της στην ελληνική αρχαιότητα, και, όπως έχει επισημανθεί από ανθρώπους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, «τα διδάγματα του Πυθαγόρα, αν ενσωματωθούν στην καθημερινότητά μας, μπορούν να βοηθήσουν τον σύγχρονο άνθρωπο να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο του στρες, του ανθυγιεινού τρόπου ζωής, της κατάθλιψης και της υποβάθμισης της υγείας». 

Το πρόγραμμα της πυθαγορείου αυτογνωσίας έχει εφαρμοστεί από εκατοντάδες Ελληνες. Τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα επιστημονικών ερευνών που έχουν διεξαχθεί είναι εντυπωσιακά. Σε λίγες ημέρες αρχίζει νέος κύκλος σεμιναρίων, όπου όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να μετρήσουν και τη βιολογική ηλικία τους! 

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα του προγράμματος http://stresssociety.gr/, «σε συνεργασία με εξειδικευμένα εργαστήρια γίνεται έλεγχος ειδικών βιοδεικτών, όπως το μήκος των τελομερών, οι οποίοι είναι οι κύριοι μηχανισμοί ρύθμισης της κυτταρικής γήρανσης. Με τους βιοδείκτες αυτούς γίνεται προσδιορισμός της πραγματικής ηλικίας έναντι της χρονολογικής.

Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι 40 ετών και η βιολογική του ηλικία είναι 55 ή και το αντίθετο, δηλαδή αν η χρονολογική του ηλικία είναι 55 και η βιολογική του είναι 40, δημιουργούμε προσωπικό πρόγραμμα αντιστροφής. Και αυτές οι μετρήσεις γίνονται στην αρχή του προγράμματος, εκδίδοντας την ταυτότητα βιολογικής ηλικίας, καθώς επίσης και στο τέλος του προγράμματος, και η ταυτότητα επανεκδίδεται και συγκρίνεται με τη χρονολογική ηλικία. Αυτό το πρόγραμμα αξιοποιεί στην πράξη τις έρευνες σχετικά με τη διατήρηση της “νεότητας” και την επιβράδυνση της γήρανσης των κυττάρων».

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο https://goo.gl/VG3Q9i.

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα