Οι Ισραηλινοί έδειξαν στον Μπλίνκεν τα καμένα μωρά

Αδιανόητες, σκληρότατες εικόνες ολοκληρωτικά απανθρακωμένων βρεφών έδειξε χθες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, που επισκέφθηκε το Τελ Αβίβ, θέλοντας να αποκαλύψει στον Αμερικανό αξιωματούχο τις αγριότητες της Χαμάς σε βάρος ακόμη και μικρών παιδιών.

Ο επίσημος λογαριασμός του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ακολουθούν μερικές από τις φωτογραφίες που έδειξε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν». Υπήρχε βέβαια η προειδοποίηση προς τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για «τρομακτικές φωτογραφίες μωρών που δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Χαμάς», ενώ υπήρχε και το σχόλιο «Η Χαμάς είναι απάνθρωπη. Η Χαμάς είναι το ISIS».

Κατά τα άλλα, χθες ο Αμερικανός υπουργός εξέφρασε τη δέσμευση των ΗΠΑ πως η χώρα του θα υποστηρίζει «πάντα» το Ισραήλ, τονίζοντας συγχρόνως πως οι «θεμιτές φιλοδοξίες» των Παλαιστινίων δεν εκπροσωπούνται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. «Μπορεί να είστε αρκετά ισχυροί για να υπερασπιστείτε μόνοι σας τον εαυτό σας, αλλά όσο υφίστανται οι ΗΠΑ δεν θα χρειαστεί ποτέ να το κάνετε μόνοι σας. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας» τόνισε ο Μπλίνκεν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο Αμερικανός υπουργός, που έφτασε στο Τελ Αβίβ στο πλαίσιο μιας ευρύτερης περιοδείας στη Μέση Ανατολή με στόχο να επιδείξει την αλληλεγγύη της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ, πρόσθεσε επίσης: «Οποιος επιθυμεί ειρήνη και δικαιοσύνη πρέπει να καταδικάσει το καθεστώς τρόμου της Χαμάς. Γνωρίζουμε ότι η Χαμάς δεν εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό ή τις θεμιτές φιλοδοξίες του να ζήσει με ασφάλεια, σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας».


Ο πονηρός Ερντογάν παίζει τον ρόλο του διαμεσολαβητή

Ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, συστήνεται ως «ειρηνοποιός». Τώρα, κι ενώ η Λωρίδα της Γάζας φλέγεται από τα σφοδρά ισραηλινά πυρά, εμφανίζεται ως «διαμεσολαβητής». Ο λόγος για τον «σουλτάνο» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλέστηκε καλά ενημερωμένες πηγές, άρχισε διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς με σκοπό την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση.

«Διαπραγματεύονται για την απελευθέρωση των ομήρων με εντολή του (προέδρου της Τουρκίας) Ερντογάν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει νωρίτερα το τουρκικό δίκτυο Habertürk.

Οπως είναι γνωστό, δεκάδες Ισραηλινοί και πολίτες άλλων χωρών κρατούνται όμηροι από μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις αιφνιδιαστικές επιδρομές που εξαπέλυσαν το περασμένο Σάββατο στο ισραηλινό έδαφος. Αργά προχθές το βράδυ, πάντως, η Χαμάς ανακοίνωσε πως απελευθέρωσε τρεις ομήρους: μία γυναίκα και τα δύο παιδιά της. «Απελευθερώθηκαν μια ισραηλινή έποικος και τα δύο παιδιά της, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων» ανέφερε ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα