Youth pass: Για δύο χρονιές θα παίρνουν τα 150 ευρώ οι νέοι που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους

Δύο φορές θα λάβουν από 150 ευρώ οι νέοι 18 και 19 ετών μετά την ψήφιση των διατάξεων του πρώτου οικονομικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, ενώ τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα αιτήσεων για το youth pass όσον αφορά τους νέους δικαιούχους.

Οι νέοι που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους θα λαμβάνουν το επίδομα για δύο χρονιές. Την πρώτη όταν ενηλικιώνονται (γίνονται δηλαδή 18 ετών) και τη δεύτερη την επόμενη χρονιά, οπότε θα έχουν γίνει 19 ετών.

Συγκεκριμένα, η διάταξη νόμου για το youth pass των 150 ευρώ, όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή, ορίζει ότι, «προκειμένου να επιτευχθούν η ενθάρρυνση και η εισαγωγή των νέων στις πολιτιστικές και τουριστικές δραστηριότητες, η ενίσχυση του εγχώριου πολιτιστικού και τουριστικού κλάδου, καθώς και η εξοικείωση των νέων με τη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών, παρέχεται οικονομική διευκόλυνση, από το έτος 2023 και επόμενα, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ύψους 150 ευρώ κατ’ έτος, σε νέους 18 και 19 ετών, με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους έχουν συμπληρώσει το 18ο και το 19ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους το 20ό έτος».

Οπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης (κεντρική φωτό) «η καταβολή του επιδόματος στους νέους θα γίνεται εφεξής για δύο συνεχόμενα έτη, με τη φόρτιση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με 150 ευρώ κάθε φορά. Πρακτικά, το επίδομα συνολικά θα είναι 300 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μη χρειαστεί καν να κάνουν αίτηση χορήγησης του youth pass οι δικαιούχοι, δεδομένου ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται ήδη στη διάθεση του κράτους, αν και ο νόμος ορίζει την υποβολή σχετικής αίτησης στο gov.gr. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα των δικαιούχων θα παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα