Μυτιληναίος: Πυρά (πάλι) για τα λάθη των Βρυξελλών

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αποβιομηχάνιση της Ευρώπης κρούει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος (κεντρική φωτό).

Μιλώντας στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό CNBC ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, υποστήριξε πως η αδράνεια της Ευρώπης στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και στα άμεσα μέτρα που λαμβάνουν οι ΗΠΑ, οδηγεί σε αποβιομηχάνιση της γηραιάς ηπείρου, που ήδη βλέπει μεγάλη μείωση της παραγωγής.

Επιπλέον, η δυσαρμονία στη λήψη αποφάσεων αλλά και η πρόσφατη απόρριψη του σχεδίου green pool για τη μείωση του ενεργειακού κόστους εντείνουν την ανασφάλεια. Ο κ. Μυτιληναίος πρότεινε όλα τα κράτη-μέλη να συζητήσουν από κοινού ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για τον κλάδο. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει παραγωγή που προέρχεται από τη Ρωσία, από την Ινδία και τη Μέση Ανατολή. Αντικαθιστά παραγωγή που έχει χαθεί στην Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή παραγωγή ήταν 5.000.000 τόνοι και τώρα μειώνεται στους 2.500.000 τόνους και εξακολουθεί να μειώνεται.

Αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του ελληνικού ομίλου. Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τεράστια διαφωνία μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας σχετικά με το μέλλον του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την ενέργεια και το ενεργειακό σύστημα στην Ευρώπη ευρύτερα. «Και αυτό εξαπλώνεται παντού, καθώς κάθε χώρα κάνει τα δικά της και η Ευρώπη και συγκεκριμένα οι Βρυξέλλες δεν κάνουν τίποτα.

Εκεί βρισκόμαστε και γι’ αυτό η Ευρώπη έχει ήδη καθυστερήσει, τη στιγμή που τα μισά από τα ευρωπαϊκά smelters ψευδαργύρου, αλουμινίου και άλλων μετάλλων είναι κλειστά αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο κ. Μυτιληναίος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα