«Βλέπουμε τα πάντα στα social media»

Τι είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής σχολιάζοντας τον γάμο της χλιδής, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο για όργιο φοροδιαφυγής

Παρακολουθούμε τα πάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» δήλωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σχολιάζοντας το πάρτι φοροδιαφυγής στον γάμο της «χρονιάς» της πρώην παίκτριας ριάλιτι Ελίζαμπεθ Ελέτσι με τον Νεκτάριο Λεμονίδη. Οπως είπε, έχει συσταθεί ειδική ομάδα, η οποία σκανάρει τα social media και στη συνέχεια γίνονται επαλήθευση και έλεγχος. Με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού «τρέχει» ελέγχους και διασταυρώσεις σε φορολογικές δηλώσεις, τζίρους, τιμολόγια, myDATA.

«Το γενικό μου σχόλιο είναι πως υπάρχει μια αναντιστοιχία εικόνων στα σόσιαλ μίντια με εικόνες πολυτελείας και τη φορολογική εικόνα με πολύ χαμηλά δηλούμενα εισοδήματα ή μεγάλες ζημιές» σημείωσε ο Γιώργος Πιτσιλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Εφορίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχουν σταματήσει, ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξουν ακόμα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ελεγχομένων για να διαπιστωθούν αν όλες οι συναλλαγές τους είναι νόμιμες ή υπάρχουν και υποψίες για «μαύρο» χρήμα. Είναι ενδεικτικό ότι τα στελέχη της ΑΑΔΕ αποφεύγουν να μιλήσουν για την υπόθεση του πολυδιαφημισμένου γάμου και δεν δίνουν κανένα επιπλέον στοιχείο για τα ευρήματα και τις επόμενες κινήσεις τους. Παράλληλα δεν αποκαλύπτουν τον τρόπο που λειτουργεί ο ειδικός αλγόριθμος που διαθέτει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός και έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει φοροφυγάδες μέσω των social media.

Χθες ο διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσίασε και το Σχέδιο Δράσης της ανεξάρτητης Αρχής για το 2024. Για τη φορολογική συμμόρφωση, η στρατηγική κατεύθυνση είναι η διαρκής διευκόλυνση της συνέπειας των φορολογουμένων και παράλληλα η σταθερή παρεμπόδιση της αποφυγής των υποχρεώσεών τους, και περιλαμβάνει:

• Τα νέα ψηφιακά εργαλεία ελέγχου, όπως η διασύνδεση POS – ταμειακών, ψηφιακό δελτίο αποστολής, πιλοτικό ψηφιακό πελατολόγιο, υποχρεωτικότητα myData, ψηφιακός έλεγχος πινακίδων και έλεγχος live 2.0.

• Τις διαλειτουργικότητες λήψης και αξιοποίησης δεδομένων με έργα που ωριμάζουν, όπως η διασύνδεση με το Κτηματολόγιο, η καταγραφή σε πραγματικό χρόνο μεταβολών μετόχων, κεφαλαίου, διοικούντων με ΓΕΜΗ & Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, η λήψη στοιχείων από ιδρύματα πληρωμών αλλοδαπής.

• Την προσυμπλήρωση σημαντικών δεδομένων για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

• Τις προτεραιότητες τελωνείων και Χημείου, με εφαρμογή νέου κανονιστικού πλαισίου εποπτείας και ελέγχου εφοδιαστικής αλυσίδας καυσίμων, ολοκλήρωση του έργου εισροών – εκροών στα καύσιμα, κεντρικοποίηση ελέγχου τελωνειακών εγγράφων και αναβάθμιση επιχειρησιακής ικανότητας χημικών υπηρεσιών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα