Οι Αμερικανοί και οι Ιταλοί έκαναν κοινές ασκήσεις με τους Τούρκους στην περιοχή που δέσμευσαν με τη NAVTEX

Οι ΗΠΑ επιμένουν να ακολουθούν την πολιτική των ίσων αποστάσεων

Να ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας! Την ώρα που οι Τούρκοι εντείνουν τις προκλήσεις τους αγνοώντας επιδεικτικά το Διεθνές και κάθε άλλο Δίκαιο, οι σύμμαχοι και δήθεν φίλοι μας, και συγκεκριμένα οι Αμερικανοί και οι Ιταλοί, αποφάσισαν να κάνουν κοινές ασκήσεις με τους Τούρκους και μάλιστα όχι οπουδήποτε, αλλά στην περιοχή που δέσμευσαν με παράνομη NAVTEX οι Τούρκοι, δίπλα στον θαλάσσιο χώρο της ελληνικής άσκησης. Στην περιοχή της τουρκικής NAVTEX βρέθηκαν δύο τουρκικές φρεγάτες, μία ιταλική φρεγάτα και δύο πλοία του αμερικανικού ναυτικού. Οι κατά τα άλλα φίλοι μας, που στα λόγια στήριξης είναι πρώτοι, στην πράξη κινούνται τελείως διαφορετικά, «νομιμοποιώντας» τις τουρκικές αιτιάσεις.

Οι ΗΠΑ επιμένουν να ακολουθούν την πολιτική των ίσων αποστάσεων, σε μια στιγμή όμως που οι παρανομίες των Τούρκων είναι εμφανείς, όπως άλλωστε και το ελληνικό δίκιο, ενώ οι Ιταλοί διατηρούν σταθερά καλές σχέσεις με την Άγκυρα, στο πλαίσιο των στενών οικονομικών -κατά βάση- επαφών των δύο χωρών. Με τη διεξαγωγή της τριμερούς αυτής άσκησης, Αμερικανοί και Ιταλοί επιλέγουν να μην πάρουν θέση ως προς τη μη νομιμότητα της τουρκικής NAVTEX, την οποία εξέδωσε η Αγκυρα από τις 8 χθες το πρωί ως το μεσημέρι.
Η περιοχή για την οποία εκδόθηκε η συγκεκριμένη NAVTEX περιλάμβανε τμήμα της «οριοθέτησης» που προβλέπει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, στις θαλάσσιες ασκήσεις θα συμμετείχαν και «συμμαχικές μονάδες». Έτσι, σύμφωνα με τα tweets του υπουργείου Αμυνας της Τουρκίας, στην περιοχή βρέθηκαν δύο τουρκικές φρεγάτες («TCG GÖKSU», «TCG FATİH»), αλλά και το ιταλικό αντιτορπιλικό «DURAND DE LA PENNE», που διεξήγαγαν ναυτικές ασκήσεις «για τη βελτίωση συντονισμού και διαλειτουργικότητας».

Και όλα αυτά, λίγες ώρες μετά το νέο παραλήρημα μεγαλοϊδεατισμού του Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του, όπου εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος με τη νέα αντι-NAVTEX της Ελλάδας, η οποία, όπως είπε, «δεν υφίσταται».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα