Έριξαν τον Τζαβάρα για χάρη του Γιωργάκη

Ικανοποίησαν τα αιτήματά του για τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιοχής του και όχι του βουλευτή Ηλείας

Τον Γιώργο Παπανδρέου; Ναι, τον Γιώργο Παπανδρέου φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ειδικά το σύστημα εξουσίας που έχει εγκαθιδρύσει, και στο οποίο συμμετέχουν ουκ ολίγα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον ακούει και τον υπολογίζει περισσότερο από δικά της, παραδοσιακά στελέχη και βουλευτές με αγώνες για τη Ν.Δ και την παράταξη…

Δεν το λέμε εμείς. Προκύπτει από τις καταγγελίες, την περασμένη Δεύτερα, κατά της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα σχετικά με τα δύο πανεπιστημιακά τμήματα που καταργήθηκαν στην Ηλεία.

Ο παλιός, έμπειρος και από τους πιο μαχητικούς κοινοβουλευτικούς της Ν.Δ. είχε καταγγείλει επί της ουσίας ότι το υπουργείο Παιδείας είχε υποκύψει σε παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου -και άλλων βουλευτών της Αχαΐας και από τη Ν.Δ. και από άλλα κόμματα- να μην καταργηθούν πανεπιστημιακά τμήματα που ανήκουν στο Αίγιο (ο πρώην πρωθυπουργός είναι βουλευτής Αχαΐας), άλλα και σε ανάλογες πιέσεις από την Αιτωλοακαρνανία για τα εκεί τμήματα. Αυτό, σύμφωνα με τις καταγγελίες του, είχε ως αποτέλεσμα να καταργηθούν μόνο τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας. «Εμείς είμαστε αποσυνάγωγοι» είχε πει και είχε καταγγείλει ότι «αυτά είναι κωμωδία, στην οποία εγώ δεν συμμετέχω, κι επειδή δεν είμαι πολιτικάντης, ούτε παιδί του κομματικού σωλήνα έπειτα από αυτή την κωμωδία δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής…».

Η έκρηξη του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ειδικά κατά της υπουργού Παιδείας τάραξε τα νερά στο Μαξίμου την περασμένη Δευτέρα και ανέδειξε τις αντιδράσεις που υποβόσκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. για το κλειστό σύστημα εξουσίας που έχει εγκαθιδρύσει ο πρωθυπουργός, αφήνοντας στο περιθώριο βουλευτές και στελέχη που έχουν δώσει αγώνες για το κόμμα και την παράταξη.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν εφιαλτική για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, εκτός από την αντίδραση Τζαβάρα, οι κυρίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, ενώ η βουλευτής Θεσσαλονίκης κυρία Ευθυμίου διαφώνησε ανοιχτά με το εργασιακό νομοσχέδιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα