Βαθύ τραύμα από το (μέγα) φιάσκο του ανασχηματισμού

Ζαλισμένοι στην κυβέρνηση από το στραπάτσο, ψάχνουν να βρουν ενόχους και επιτίθενται με ακραίους χαρακτηρισμούς στον Αποστολάκη

Η επόμενη μέρα από το φιάσκο του ανασχηματισμού βρίσκει την κυβέρνηση με ένα βαθύ τραύμα που είναι δύσκολο να επουλωθεί, το κύρος του πρωθυπουργού να έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και να αμφισβητείται ο «μύθος» ότι είναι αποτελεσματικός στη διαχείριση κρίσεων, και τον «επιτελικό του θίασο» στο Μαξίμου ζαλισμένο και σε φαγωμάρα… να ψάχνουν να βρουν ενόχους και ποιος και τι φταίει για το βατερλό… Και όλοι μαζί, αντί να κοιτάνε στον καθρέφτη τους για να βρουν ποιοι φταίνε και να σωπάσουν, «την πέφτουν» με ακραίους χαρακτηρισμούς στον Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος, όσο κι αν με τη στάση του απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων και ανίκανος να αναλάβει την ευθύνη της αποστολής που αρχικά του είχε ανατεθεί, δεν απαλλάσσει τον Κ. Μητσοτάκη και εκείνους που τον συμβούλεψαν να κάνει αυτή την κίνηση από τις δικές τους ευθύνες για τον διασυρμό του και για το μεγαλύτερο φιάσκο των τελευταίων ετών.

Η επόμενη μέρα βρίσκει επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δέχεται πυρά ακόμα κι από τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης και φιλικούς προς τον ίδιο και την κυβέρνηση δημοσιογράφους, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα δυο χρόνια που κυβερνά και στα έξι χρόνια που ηγείται της Ν.Δ. Γράφουν για μια επανεκκίνηση που δεν έγινε ποτέ, για έναν ανασχηματισμό υψηλών προσδοκιών, που κατέληξε σε «δελφινάριο», και επιρρίπτουν ευθύνες και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, που μπήκε στην πρωτοφανή διαδικασία συναινετικού με την αντιπολίτευση ανασχηματισμού, αλλά και σε όσους τον εξέθεσαν σε μια «ιλαροτραγωδία».

Την ίδια στιγμή οι βουλευτές είναι πάλι σε αναβρασμό για το καταστροφικό αυτογκόλ και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αγνόησε ακόμη μια φορά τα στελέχη της παράταξης και δεν θεώρησε ότι μπορεί κάποιος από τις τάξεις της Ν.Δ. να αναλάβει το βάρος της Πολιτικής Προστασίας. Μέσα σε αυτό το κλίμα στελέχη του Μαξίμου και υπουργοί βγήκαν στα μέσα ενημέρωσης να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα με επιθέσεις στον Ευ. Αποστολάκη, τον οποίο μία μέρα πριν ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε κρίνει ικανό να αναλάβει το βάρος της ευθύνης.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, λένε ότι εντός των επόμενων ημερών θα βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο να ηγηθεί της προσπάθειας. Από τις δηλώσεις τους φαίνεται ότι η αναζήτηση προσώπου γίνεται στον χώρο των στρατιωτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε χθες πως «θα προχωρήσει η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας» και ότι ο υπουργός που θα επιλεγεί θα είναι κάποιος που «επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου».

Επίσης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε γνωστό ότι «εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για την Πολιτική Προστασία, για την επιλογή της πολιτικής ηγεσίας της και θα πρόκειται για πρόσωπο με πολύ ισχυρά χαρακτηριστικά, το οποίο θα αναλάβει να φέρει την Πολιτική Προστασία ένα βήμα πιο μπροστά». Ορισμένα μέσα ενημέρωσης «έπαιξαν» τα ονόματα των στρατηγών Κωσταράκου και Φλώρου. Η παραζάλη στην οποία βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται και από το γεγονός ότι επιρρίπτουν ευθύνες για την αποτυχία τους στον ΣΥΡΙΖΑ, λες και η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν υποχρεωμένη να βάλει πλάτη στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε δεχτεί τη θέση του υπουργού, είχε, μάλιστα, προχωρήσει σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, σε λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο, και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για καιροσκοπισμό και βαθύτατη πολιτική υποκρισία.

Επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μια υπερβατική επιλογή που στις όποιες πολιτικές αποφάσεις λάμβανε δεν θα χρεωνόταν κομματικά κίνητρα. «Αυτή την προσπάθεια ο κ. Τσίπρας την τορπίλισε, τη δίχασε και τη χαρακτήρισε με εκφράσεις του ’50 και του ’60, δείχνοντας σε όλη την Ελλάδα ότι δεν εννοεί αυτά που λέει περί συναίνεσης» τόνισε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα