Ομαδικά πυρά κατά του Μπογδάνου και… απειλές

Εμμένει η αντιπολίτευση (παρά τη συγγνώμη του βουλευτή) για το ζήτημα της λίστας με τα ονόματα των νηπίων

Διυλίζει τον κώνωπα η αντιπολίτευση και δη ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Μπογδάνου, ζητώντας εμμονικά -στα όρια της υστερίας- την κεφαλή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας επί πίνακι, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη δημοσίως. Η αντιπολίτευση επιχειρεί εδώ και τρεις ημέρες να εκμεταλλευτεί πολιτικά ένα ζήτημα το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται ήδη λήξαν, εφόσον ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ξεκαθάρισε από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι κακώς αναδημοσίευσε την επίμαχη λίστα με τα ονόματα των νηπίων.

Η κυβέρνηση πάντως, υπό το βάρος των αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έδωσε κίτρινη κάρτα στον βουλευτή, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να υποστηρίζει, στο καθιερωμένο μπρίφινγκ, πως «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος.

Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά», όπως προειδοποίησε. Άκρως επικριτική εμφανίστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για «βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα» του βουλευτή, προσθέτοντας πως «αυτή η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει πολύ ξεκάθαρες αρχές και αξίες και μέσα σε αυτές τις αρχές και αξίες τέτοιες λογικές δεν υπάρχουν».

Την ενέργεια του βουλευτή καταδίκασε και ο «γαλάζιος» βουλευτής Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος «κατάλαβε και αναγνώρισε το σφάλμα του».

Την ίδια ώρα, τον βουλευτή επέπληξε και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του ξεκαθάρισε πως η επίμαχη ανάρτησή του ήταν «απαράδεκτη».

Ο βουλευτής παραδέχτηκε το λάθος του και επισήμανε στον πρόεδρο πως έχει απολογηθεί ήδη δημοσίως και έχει κατεβάσει την ανάρτηση. Παρά όμως και αυτή την εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει και ζητά τη διαγραφή του βουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ υπήρξε και επιστολή βουλευτών του κόμματος προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία του ζητείται να συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Κώστας Τασούλας από την πλευρά του δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν η εν λόγω επιτροπή έχει απευθύνει επίπληξη σε βουλευτές, ενώ παλαιότερα είχε επιβληθεί και περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έχουν πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια στην Ολομέλεια. Εν τω μεταξύ, η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα των νηπίων προκάλεσε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η έρευνα θα στραφεί προς όλες τις κατευθύνσεις και θα διεξαχθεί από τον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και στο πλαίσιο αυτής θα ζητηθεί συνδρομή του ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη διαρροή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα