Ο μοιραίος Γιώργος Παπανδρέου ψάχνει και αυτός για τη «δικαίωση»!

Ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια και χαντάκωσε τους Ελληνες ετοιμάζεται να κάνει ολική επαναφορά

Ρεπορτάζ Γιώργος Χατζηδημητρίου

Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει «μισό βήμα» στην εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής προσδίδει νέο ενδιαφέρον στις εσωκομματικές κάλπες και, αυτόχρημα, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Από τις συγκλίνουσες πληροφορίες προκύπτει πως ήταν αβάσιμες οι αναφορές όσων βιάστηκαν να υποστηρίξουν πως ο πρώην πρωθυπουργός αξίωσε να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους οι έξι μέχρι στιγμής υποψήφιοι προκειμένου να αναλάβει ως «παράκλητος» το κόμμα και να το οδηγήσει με ασφάλεια σε ήρεμα νερά στο κενό που αντικειμενικά αφήνει η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, αυτή τη στιγμή ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος φαίνεται να βολιδοσκοπεί κυρίως τις διαθέσεις των «δελφίνων», ενδιαφέρεται πρωτίστως για την πολιτική μοίρα της παράταξης που κλυδωνίζεται επικίνδυνα, επισημαίνοντας στους συνομιλητές του ότι ο πολυπόθητη ενότητα «είναι μέγεθος πολιτικό και αξιακό» – δεν αφορά την αόριστη μορφολογία του κομματικού εδάφους.

Οι ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού είναι εκ των πραγμάτων μεγάλες. Στελέχη του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, όπως και απλά μέλη, που βλέπουν ότι η πασαρέλα υποψηφίων οδηγεί μαθηματικά σε εκφυλισμό και οριστικά σε πολιτική ανυποληψία και κατακερματισμό τον χώρο, τον παροτρύνουν πιεστικά «να βγει μπροστά για να σώσει το μαγαζί».

Δεν αποκλείεται μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένα στελέχη, να εκδηλωθεί και σήμερα ακόμα πρωτοβουλία εκπροσώπων της παλιάς φρουράς στα συνδικάτα και σε μαζικούς φορείς, όπου διατηρείται ακόμη, έστω ξεθωριασμένη και με κάποιο ηλικιακό βάρος, η αίγλη του κινηματικού ΠΑΣΟΚ, μέσω της οποίας θα καλείται ο Γιώργος Παπανδρέου να θέσει επισήμως υποψηφιότητα.

Υπό τις συνθήκες αυτές, οι εξελίξεις αποκτούν έντονα δραματικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι τα πράγματα φαίνεται ότι έχουν αυτοτελή δυναμική. Ο μόνος υποψήφιος, ο οποίος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες αν και αντιφατικές πληροφορίες, εμφανίζεται πρόθυμος να αποσύρει την υποψηφιότητά του, είναι ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου. Οι υπόλοιποι πέντε, ακόμα και ο «νέος» Παύλος Χρηστίδης, εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

«Υπακούω μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει» δήλωσε χθες από το Καρπενήσι ο Ανδρέας Λοβέρδος, προκαλώντας «όποιον θέλει να κατέβει να τηρήσει τις κομματικές αποφάσεις».

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να συνομιλήσει με τον ευρωβουλευτή του Κινήματος και από τα φαβορί Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αποχωρήσει από την εκλογική κούρσα, ενώ από τις πυκνές επαφές του τις προηγούμενες ώρες επιβεβαιώθηκε ότι ο Χάρης Καστανίδης επίσης δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Σιβυλλική μπορεί να εκτιμηθεί η στάση του Παύλου Γερουλάνου, στενού συνεργάτη και φίλου του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μετά τη συνάντησή τους χθες δήλωσε: «Το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης. Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα». Λίγα λεπτά αργότερα, έστειλε στο διαδίκτυο μήνυμα να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά του. Οι ώρες για το ΚΙΝ.ΑΛ. περνούν βασανιστικά και η προοπτική φαντάζει πιο αβέβαιη από ποτέ.

Ι. Φιλιππάκης: Μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο

Η εφημερίδα μας από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της, αλλά και εγώ προσωπικά δεν έχουμε πάψει να είμαστε δέκτες επιθέσεων. Μεγάλων και μικρών. Ορατών και αοράτων. Επώνυμων και ανώνυμων. Επιχειρηματικών και προσωπικών. Οι περισσότερες είναι άγνωστες στους αναγνώστες μας. Ίσως ακόμα και στους εργαζομένους μας. Η έντιμη, πατριωτική και χριστιανική θέση της «δημοκρατίας» έχει κερδίσει την καρδιά των χιλιάδων αναγνωστών μας και έχει επιτύχει την αποδοχή από τη συντριπτική πλειονότητα των απλών και σκεπτόμενων Ελλήνων.

Δυστυχώς, όμως, ενοχλεί. Και, κάθε μέρα που περνά, ενοχλεί ολοένα περισσότερο. Ποιους; Μα, όσους επιβουλεύονται την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Όσους ζουν και δραστηριοποιούνται εις βάρος των Ελλήνων. Όσους απομυζούν την εδώ και δεκαετίες πονεμένη ελληνική οικονομία. Όσους, είτε φανερά και με θράσος είτε κρυφά και ύπουλα, δεν επιθυμούν να υπάρχει μια ανεξάρτητη, πατριωτική φωνή στον Τύπο. Χαρακτηρισμοί, όπως «φασίστες», «ακροδεξιοί», «συριζαίοι». Επιθέσεις με γκαζάκια. Δημοσιεύματα με υβριστικό περιεχόμενο. Μηνύματα με απειλές. Εντολές αλλεπάλληλων καθ’ υπόδειξιν ελέγχων, όπως φανερώνει η σημερινή μας αποκάλυψη. Αποκλεισμοί από διαφημιστικά προγράμματα. Άρνηση τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, και όχι μόνο.

Ακόμα και προσπάθειες ποινικής μας εμπλοκής με μυθιστορηματική τεκμηρίωση, όπως οι υποθέσεις της «λίστας Λαγκάρντ» και της Νovartis, όπου απολογούμεθα γιατί απλώς ξεσκεπάσαμε πρόσωπα και καταστάσεις. Στη δε τελευταία αυτή μεθόδευση, που τείνει να εξελιχθεί σε μια ξεδιάντροπη προσπάθεια φίμωσης, θα επανέλθουμε σύντομα.

Εναντίον μας, μια ανίερη συμμαχία από διεφθαρμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες κρατικοδίαιτους και με ύποπτες δραστηριότητες, δημοσιογράφους-εκτελεστές συμβολαίων εξόντωσης, αλλά και κάποιους λίγους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς-ανθρωπάκια. Όλοι αυτοί, με έναν σκοπό: Να μη συνεχίσουμε να υπάρχουμε! Να μη συνεχίσουμε να είμαστε ανεξάρτητοι! Να σιωπήσουμε! Τη δική μας απάντηση θα συνεχίσουν να τη λαμβάνουν κάθε μέρα από τα μέσα μας, που ανήκουν σε μια «ιερή συμμαχία ορθόδοξης πατριωτικής εντιμότητας». Θα πρέπει να καταλάβουν ότι όσο πιο σκληρά και αδίστακτα μας επιτίθενται τόσο πιο ακέραιη και αληθινή θα είναι η στάση μας. Θα πρέπει να ξέρουν ότι τους γνωρίζουμε και θα τους «φωτίζουμε» με κάθε ευκαιρία. Δεν μας πτοούν οι απειλές και οι ανήθικες επιθέσεις. Αντιθέτως, μας δυναμώνουν και μας δίνουν μεγαλύτερο κουράγιο να αντέχουμε!

Είμαστε και θα είμαστε εδώ!

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα