ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι μπούκαραν σε αίθουσα και ξυλοκόπησαν καθηγητή

Ακόμη ένας κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα των περιστατικών ακραίας βίας στον χώρο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με την εισβολή οργανωμένης ομάδας αγνώστων με κουκούλες και κράνη στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και τον ξυλοδαρμό ενός καθηγητή του ιδρύματος.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Η οργανωμένη καταδρομική εισβολή, που παραπέμπει σε δράσεις ομάδων που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικο χώρο, έγινε γύρω στη 1.30 το μεσημέρι της Τρίτης, σε ώρα διδασκαλίας, στο αμφιθέατρο της πρώην ΑΣΟΕΕ και οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον καθηγητή Α.Δ., του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της σχολής, ο οποίος δίδασκε το μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν φοιτητές και ο ίδιος ο καθηγητής που έπεσε θύμα της επίθεσης, περίπου δέκα άτομα εισέβαλαν ως τάγμα εφόδου στο κατάμεστο αμφιθέατρο ενώ παρέδιδε μάθημα, τον εξύβρισαν και τον γρονθοκόπησαν. Αιφνιδιασμένοι οι φοιτητές επιχείρησαν να απωθήσουν τους δράστες της επίθεσης και τότε οι δράστες δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε αυτούς που προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον πανεπιστημιακό.

Με ελαφρά τραύματα

Ο καθηγητής πήγε μόνος του στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε ελαφρά τραύματα στο πρόσωπο και έδωσε προφορική κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο ίδιος φέρεται ότι έχει αναφέρει ότι η επίθεση σε βάρος του ήταν «κατευθυνόμενη» και σχετίζεται με δικαστική υπόθεση οικονομικής φύσης, στην οποία εμπλέκεται και βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ υπέδειξε τρεις άλλους καθηγητές που είναι μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του.

Ο πανεπιστημιακός, ο οποίος κατείχε κρατικές θέσεις στο πρόσφατο παρελθόν, αναμένεται σε λίγους μήνες να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για υπόθεση που σχετίζεται με ένα ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα για την πανεπιστημιακή κοινότητα, για την οποία είναι ενήμερη η Πρυτανεία. Πηγές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αναφέρουν ότι η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ εκκρεμεί και έρευνα για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες στην Εισαγγελία.

Μετά την επίθεση υπήρξε παρέμβαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την προϊσταμένη της Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου να έχει δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί, μεταξύ άλλων, οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και οι αστυνομικοί αναμένουν την επίσημη κατάθεση του καθηγητή, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και οι παράμετροι που σχετίζονται με την οργανωμένη επίθεση εις βάρος του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα