Δεν κλείνει η «Αυγή», αλλά αρχίζουν απολύσεις. Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ!

Το Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδρίαζε επί 7 ώρες, εν μέσω έντασης, αποφάσισε να συνεχιστούν οι προσπάθειες εξυγίανσης

Ειδήσεις έβγαλε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όσον αφορά το μέλλον της εφημερίδας «Αυγή» αλλά και τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, που πήρε αναβολή ενός μήνα. Βέβαια, δεν έλειψαν οι κόντρες και οι διαφωνίες, αυτό άλλωστε όταν μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο δεδομένο.

Η συνεδρίαση διήρκεσε εφτά ώρες και, σύμφωνα με κομματικές πηγές, δεν αναστέλλεται η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου και θα συνεχιστούν οι προσπάθειες εξυγίανσης: «Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο διοικητικό συμβούλιο της “Αυγής” και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας».

Αυτή η ομοφωνία που περιγράφουν οι κομματικές πηγές δεν προέκυψε… αναίμακτα. Δύο από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Νίκος Φίλης και Νίκος Βούτσης, έθεσαν στο τραπέζι την πρόταση να μπει επιτροπεία στη διοίκηση Γιάννη Δρόσσου και Λευτέρη Αρβανίτη, ώστε να ελέγχουν τις κινήσεις τους. Ο ένας από αυτούς μάλιστα, ο κ. Φίλης, ο οποίος στο παρελθόν ήταν διευθυντής στην «Αυγή» και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην εφημερίδα, αυτοπροτάθηκε ως ένα από τα μέλη της επιτροπής. Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε την πρόταση και όταν συνέχισαν οι αντιδράσεις, πρότεινε να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Οι αντιδράσεις κάμφθηκαν και πλέον υπάρχει ομοφωνία, ώστε να προχωρήσει η διοίκηση σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες κι αν είναι. Δυσκολίες θα έχει η διοίκηση, αν δεν πάει καλά η εθελουσία, άρα μάλλον τις απολύσεις περιγράφει η επισήμανση «όσο δύσκολες και να είναι».

Το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις 31 Μαρτίου. Το συνέδριο επρόκειτο να διεξαχθεί στο τέλος Φεβρουαρίου, ωστόσο, η πανδημία και η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον πήγε πίσω τις διαδικασίες κατά έναν περίπου μήνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα