Αισχρό fake news του Σκάι για τον Αποστολάκη

Εμφάνισε τον πρώην υπουργό ενδοτικό, έτοιμο να συζητήσει την αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου

Σε πλήρη διαστρέβλωση των δηλώσεων του πρώην υπουργού Αμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη προχώρησε τη Δευτέρα ο Σκάι.

Οι δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού αφορούσαν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, όμως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα skai.gr διαστρεβλωμένες, εμφανίζοντας τον πρώην υπουργό ενδοτικό και να είναι έτοιμος να συζητήσει την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, την οποία και ζητούν οι Τούρκοι.

Συγκεκριμένα, όταν η συζήτηση στην εκπομπή επικεντρώθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην απαίτηση των Τούρκων για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, ο κ. Αποστολάκης είπε, όπως ακούγεται στο βίντεο:

«Δεν νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε “νερό στο κρασί μας” ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε και δεν το συζητάμε». Όμως λίγη ώρα μετά η δήλωσή του δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Σκάι ως εξής: «Νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε “νερό στο κρασί μας” ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε, και δεν το συζητάμε».

Τo συγκεκριμένο fake news δημοσίευμα του Σκάι τροφοδότησε πολλά άλλα δημοσιεύματα στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, αφού, έτσι όπως παρουσιαζόταν, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Μεταξύ αυτών, και η «δημοκρατία», η οποία ζητά συγγνώμη και την κατανόηση από τους αναγνώστες της και τον πρώην υπουργό. Ο Σκάι μόλις χθες το μεσημέρι, κι ενώ η ακριβής δήλωση είχε μεταδοθεί από άλλα μέσα, αναγκάστηκε να κάνει διόρθωση, δημοσιεύοντας το εξής κείμενο:

«Σημειώνεται ότι στην αρχική ανάρτηση με τις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ αναγραφόταν η δήλωση χωρίς το “δεν”, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση ως προς το πραγματικό περιεχόμενο των θέσεων του κ. Αποστολάκη. Προς αποκατάσταση της αλήθειας η δήλωση του κ. Αποστολάκη έχει ως εξής: “ΔΕΝ νομίζω ότι έχουμε περιθώρια να βάλουμε ‘νερό στο κρασί μας’ ή να δεχτούμε κάποιες παραχωρήσεις. Δεν πρέπει να το συζητάμε, και δεν το συζητάμε. Αν συζητηθεί, δεν ξέρω με ποιες εγγυήσεις και όρους μπορεί να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση κάτι. Δεν το ξέρω αυτό, είναι θέμα της κυβέρνησης”».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα