Απαράδεκτος ο Φλώρος: «Αν επιτεθεί η Τουρκία, θα φέρουμε πίσω τους Patriot»

Την επέκταση της παραμονής κατά ένα έτος της ΕΛΔΥΣΑ (Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας) και της πυροβολαρχίας κατευθυνόμενων βλημάτων Patriot στον λιμένα Γιανμπού, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, στα δυτικά της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο Α/ΓΕΕΘΑ εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά την ύπαρξη κενού στην ελληνική αεράμυνα από την ανάπτυξη της πυροβολαρχίας στη Σαουδική Αραβία και την επέκταση της παραμονής της τη συγκεκριμένη περίοδο, που η τουρκική επιθετικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι απειλές για εισβολή στα ελληνικά νησιά εκτοξεύονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

«Το γεγονός ότι η ελληνική πυροβολαρχία είναι εδώ σημαίνει ότι δεν μας λείπει. Εάν μας έλειπε, θα τη φέρναμε αμέσως πίσω. Και αν μας λείψει και θεωρηθεί πολύ απαραίτητη η παρουσία της στην Ελλάδα, είναι ζήτημα ημερών μαζί με τους φίλους μας τους Σαουδάραβες να τη φέρουμε ξανά πίσω στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα κενό, τα κενά καλύπτονται μέσω άλλων μέσων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Πρόκειται για μία μάλλον ατυχή δήλωση, που αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δηλαδή, αυτήν τη στιγμή δεν χρειαζόμαστε την πυροβολαρχία Patriot, αλλά, αν η Τουρκία αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα, σε μερικές ημέρες θα την ανακαλέσουμε… Δηλαδή μετά το κύμα τουρκικών αεροπορικών προσβολών που αναμένεται τις πρώτες ώρες της σύρραξης, που είναι και οι πιο κρίσιμες για την εξέλιξή της και κατά τις οποίες η ελληνική αεράμυνα θα έχει καθοριστικό ρόλο για την εξουδετέρωση – απομείωση των εχθρικών πληγμάτων.

Ας σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη πυροβολαρχία (η μία από τις έξι που συνολικά διαθέτει η χώρα) ήταν για πολλά χρόνια εκτός ενεργείας λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, κατά πληροφορίες μικρού σχετικά κόστους, τα οποία παρασχέθηκαν από τις ΗΠΑ για την επανεργοποίηση και ανάπτυξή της στη Σαουδική Αραβία. Ολο αυτό το διάστημα για την κάλυψη του κενού είχαν αναπτυχθεί επικαλυπτικές δράσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα